İtalya Cumhuriyeti 77 yaşında

İtalya Cumhuriyeti'nin 77. kuruluş yıldönümü Swissotel Büyükefes’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

  • 0
  • 1.571
İtalya Cumhuriyeti 77 yaşında
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İtalya Cumhuriyeti'nin 77. kuruluş yıldönümü Swissotel Büyükefes’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan resepsiyona İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, iş dünyası temsilcileri ile İzmir’de yaşayan İtalyanlar katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu’nun seslendirdiği Türkiye ve İtalya Milli Marşlarının ardından konuşan İtalya'nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, ülkeleri için önemli bir günü Türkiye'de kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

2 Haziran 1946 yılında düzenlenen referandumun İtalya Cumhuriyeti'nin temel değerlerini hatırlattığını belirten Giorgio, "Çoğulculuk, çeşitlilik, dayanışma, tamamlayıcılık, kamusal eylemin etkinliğiyle, ulusal birliktelik. Bu alana özel duygular içerisinde yaşamaktayım. Bugün İtalya'nın İzmir Konsolosu olarak son kez ulusal gün kutlamalarında bulunmaktayım. İtalya'nın İzmir Konsolosluğu olarak Türk vatandaşlarına konsolosluk hizmetlerini garanti altına almak için çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

İtalyan İzmir Konsolosluğu yeni hizmet binasının yakın zamanda açıldığını hatırlatan Giorgio, "AB bölgesi dışında elektronik kimlik kartı deneme aşamasını üstlenen dünyanın ilk ofislerden biri olduğumuzu hatırlatmak isterim." diye konuştu.


Valerio Giorgio, Pietro Alba
İtalyanlar ve Türkler arasında yeni bir kültür oluşturmak için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Giorgio "Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde İtalyan Kültür Merkezi açmak için çalışmalara yarın başlayacağız, Bu mekan İtalyanlar ve Türkler arasında yeni bir buluşma ve dostluk mekanı olacak" diyerek sözlerini tamamlayan Valerio Giorgio, İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pietro Alba’ya İtalya Devlet Nişanı takdim etti.
Resepsiyon fotoğrafları için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv