İTALYA’YA YOLCULUK- Dağ ve Deniz AASSM'de

İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi’nin İzmir ziyareti nedeniyle Sissa Micheli’nin fotoğrafları ve ressam Lorenzo Mariotti’nin resimlerinden oluşan İTALYA’YA YOLCULUK- Dağ ve Deniz sergisi İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açıldı.

  • 0
  • 1.739
İTALYA’YA YOLCULUK- Dağ ve Deniz AASSM'de
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi’nin İzmir ziyareti nedeniyle Sissa Micheli’nin fotoğrafları ve ressam Lorenzo Mariotti’nin resimlerinden oluşan İTALYA’YA YOLCULUK- Dağ ve Deniz sergisi İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde açıldı.

Konsolos Valerio Giorgio’nun ev shapliğinde gerçekleşen açılışa İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanı Ceren Umay, Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Dr. Detlev Wolter, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Despina Balkiza, fahri konsoloslar ile İzmir’de yaşayan İtalyan vatandaşlarından oluşan seçkin bir davetli topluluğu katıldı.

İlk kez kendi sanatsal deneyimlerini birleştirip bütünleştirerek, farklı düzeylerde çalışarak diyolog kuran iki sanatçının sergisini düzenlendiğini söyleyen Konsolos Valerio Giorgio, bir yandan fotoğraf yoluyla Sissa Micheli’nin, diğer taraftan Lorenzo Mariotti’nin resimleriyle İtalya’ya yolculuk sergisini İzmirliler ile buluşturmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Giorgio, “Sanatçılar, dağları, deniz manzaraları ve marinaları çalışmışlar. Elde ettiğimiz sonuç, dağlarından denizlerine uzanan İtalya’nın güzelliklerini resmetmişlerdir. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bu güne kadar, müzik, sinema ve gastronomi konularında gerçekleştirdiğimiz işbirliği devam edecek” dedi.

Büyükelçi Giorgio Marrapodi ise 4- 5 ay sonra İzmir’e tekrar resmi bir ziyarette bulunmaktan onur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi. İzmir’i sergiler silsilesinden ayrı tutamayacaklarını ifade eden büyükelçi, Sissa Micheli ve Lorenzo Mariotti’nin İstanbul ve Ankara’daki başarılı sergilerinden sonra İzmirli sanatseverlerle de buluşturmaktan keyif aldıklarını söyledi.

Marrapodi, “ İtalya ile Türkiye arasındaki yoğun kültürel alışverişlerdeki çalışmaları da vurgulamak istiyorum. 1,5 seneden beni sadece Ankara, İstanbul ve İzmir değil, diğer büyük illerde de İtalya’nın sanatsal tanıtımı için yoğun çalışmalar içerisinde olduğumu da ifade etmek istiyorum. Daha önceden de bilmeme rağmen 18 aylık kısa çalışma dönemimde İtalyan kültür ve sanatına karsı Türkiye’nin de aynı şekildeki karşı cevabıyla bunun teyidini de almış bulunmaktayım. Kültür ülkelere arasında köprüler oluşturmaktadır ve ben kültürel diplomasiye önem verdim. Kültürel diplomasinin kültürle birlikte ekonomiyi de harekete geçirdiğimize inanıyorum” diye konuştu.

1957 İtalyan Dayanışma yıldızı Büyük Subaylık Nişanı ünvanı ile ödüllendirilen büyük usta Ahmed Adnan Saygun’a adanan bu sanat merkezi’nin İtalya ile büyük bağları olan bestecinin adını taşımakla iki ülkenin ne kadar yoğun ve geçmişe dayalı birliktelikleri ve etkileşim içersinde olduklarının tanığı olduğunu anlattı.
Açılış fotoğrafları (For Photo Gallery) için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv