İzmir 5. İleri Yaş Sempozyumu’nda Prof. Dr. Turan Örnek Ödülleri Sahiplerini Buldu

  • 0
  • 1.880
Yazı Boyutu:

İzmir Valiliği himayesinde düzenlenen İzmir 5. İleri Yaş Sempozyumu’nun sonunda sempozyumun oluşturulmasında emeği geçenlere plaketleri verildi.
Sempozyumun son oturumunda Ege Üniversitesi(EÜ) Geriatri Bilim Dalı Çalışanlarından Uzman Dr. Sevnaz Şahin, evde yaşlı bakımı için oluşturulan eğitim programının detaylarından bahsetti. Şahin, “Yaşlılara evde bakım hizmeti eğitiminin hedeflediği kitle lise mezunlarından oluşmaktadır. Bu kitle 80 saatlik bir eğitimin ardından dörder kişilik takımlar halinde bakım hizmeti vermeye başlayacaklardır” diye sözlerine devam etti. Şahin; evde bakım ihtiyacı hisseden insanların tamamının Alzheimer hastası olmadığını, sadece yaşlı olduğu için bakıma muhtaç kişiler olduğunu vurgulayarak, evde bakımın da yeterli kalmadığı durumlarda, İl Sağlık Müdürlüğü ile iletişime geçerek, bu kişiler için huzurevi olanaklarını devreye soktuklarını ifade etti.
Toplantıda, “İleri Yaş Sempozyumu”nun yaratıcılarından olan ve 3 Nisan 2011 tarihinde hayata gözlerini kapatan Prof. Dr. Turan Örnek adına 4 adet ödül dağıtıldı. İlk ödülü alan emekli Vali Hüseyin Öğütcen, kısa bir konuşma yaparak sempozyuma renk kattı. İlerleyen yaşına rağmen hali hazırda Türk Eğitim Vakfı(TEV) Ege Bölge Başkanlığı görevine devam eden Öğütcen neşeli ve enerjik tavırlarıyla dikkat çekti. İkinci ödül, Prof. Dr. Kemal Öktem’e verildi. Bir diğer ödül de sağlık konusunda yıllardır yaptığı katkılarından dolayı, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a verildi. Son ödülü ise Perran Yücel aldı. İZMİR (Ege Ajans/ Duygu Ayan – Hüsamettin Şahin)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv