İzmir’e caz geldi

Caz severler 14 ve 15 Mart geceleri AASSM Küçük Salonda Lynn Adib & Marc Bronfosse ve Moncef Genoud ve Arkadaşlarını dinleme fırsatı bulacak.

  • 0
  • 330
İzmir’e caz geldi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir İtalya Konsolosluğu, Institut français Türkiye – İzmir, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, Goethe Enstitüsü İzmir, İstanbul Slovakya Başkonsolosluğu ve İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu işbirliği ile düzenlediği 31. İzmir Avrupa Caz Festivali, tüm hızıyla sürüyor. Caz severler 14 ve 15 Mart geceleri AASSM Küçük Salonda Lynn Adib & Marc Bronfosse ve Moncef Genoud ve Arkadaşlarını dinleme fırsatı bulacak. Her iki konserin az sayıda kalan biletlerine Biletix ve AASSM ana gişeden ulaşmak mümkün.

Bir Caz Rüyası – Lynn Adib& Marc Bronfosse
31. İzmir Avrupa Caz Festivali 14 Mart 2034 Çarşamba günü AASSM Küçük Salonda Suriye doğumlu caz efsanesi Lynn Adib ve 6 telli basın virtüöz ismi Marc Bronfosse’yi ağırlayacak. Institut français Türkiye – İzmir işbirliği ile gerçekleşecek konserde Lynn Adib (vokal ve flüt), Marc Buronfosse (gitar ve kontrbas), Elias Arapoglou (davul ve perküsyon), Stéphane Guillaume (soprano saksafon) sıra dışı bir program sunacak.

Geleneksel Arap müziğini (Makam), eski Suriye'nin dini şarkılarını ve Caz müziğini bir araya getiren Adib, Amerika ve Paris’te tamamladığı müzik eğitimiyle, sesi ve müzikal yolculuğuyla, Cazın tınılarına özgürlük katmaya ve tüm kültürel ve stilistik sınırların ötesinde kendine özgü bir stil yaratmayı başarmış.

Piyanoya Adanmış Bir Yaşam
İsviçre’nin açık ara en iyi caz piyanisti Moncef Genoud, 15 Mart 2024 Perşembe günü AASSM Küçük Salonda çalacak. İzmir İsviçre Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak konserde Moncef’e, Timothy Verdesca (bas), Yannick Barman (trompet) ve Yoann Schmidt (davul) eşlik edecek. Profesyonel caz kariyerine 1983 de başlayan Moncef, hem yaşının olgunluğunu hem de kendi benzersiz ve heyecan verici yaşam yolculuğunu yansıtan yeni müzikal keşifler için duyduğu susamışlığı sahneye koyarken, alçakgönüllülükle dinleyicilerini bu yolculuğa katılmaya davet ediyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Arşiv