İzmir Şehir Hastanesi'nde Elektrokonvülsif Tedavi (EKT)

EKT tedavisi İzmir Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nde anestezi altında ve güvenli şartlarda, Anestezi ekibi iş birliğinde uygulanmaya başlandı.

  • 0
  • 1.344
İzmir Şehir Hastanesi'nde Elektrokonvülsif Tedavi (EKT)
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bazı psikiyatrik rahatsızlıklar için güvenli ve etkili bir tıbbi tedavi olan Elektrokonvülsif (EKT) tedavisi İzmir Şehir Hastanesi Psikiyatri Kliniği'nde anestezi altında ve güvenli şartlarda, Anestezi ekibi iş birliğinde uygulanmaya başlandı.

Halk arasında “beyne elektrik uyarımı”, “elektroşok tedavisi” veya “şok tedavisi” olarak ta bilinen EKT Psikiyatri ve Anestezi Uzmanlarının kontrolünde yapılan bir tedavi şeklidir. İşlem yapılmadan önce hasta genel anestezi altına alınır ve beyne uygulanan düşük doz elektrik akımı aracılığıyla tedavi uygulanır.

Psikiyatri Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Esin Erdoğan; “Elektrokonvülsif tedavi (EKT), başta depresyon olmak üzere belirli ruhsal bozuklukların tedavisinde uzun süredir kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir. İlaç yanıtının geç olduğu, hızlı yanıt istenen durumlarda, gebelik gibi ilaç kullanılamayan ya da ağır depresif tablolar gibi pek çok ruhsal bozuklukta kullanılabilen EKT oldukça etkili ve hızlı bir tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır ve başarı oranı oldukça yüksektir.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kaliteye uluslararası tescil

Aşkta tercih zeki erkek

Islak mayo, mantara davetiye çıkarıyor!

Akıllı Lens Ameliyatına Uzman Hekime Danışın

‘Geçmez’ denilen hastalığa kişiye özgü tedaviyle çözüm

4 Kilo 750 Gram Ağırlığındaki Dalak