İzmir Şehrine Katkı Ödülü Nail Özkardeş’in

  • 0
  • 2.736
İzmir Şehrine Katkı Ödülü Nail Özkardeş’in
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Vergi Rekortmeni, duayen işadamı Nail Özkardeş, onurlubir ödülün daha sahibi oldu. Bu yıl 129. kuruluş yıldönümünü kutlayan İzmirTicaret Odası (İTO) tarafından 1995 yılından bu yana her yıl İzmir'in ekonomik,kültürel, sosyal hayatına katkı yapan kişi veya kurumlara verilen “İzmirŞehri'ne Katkı Ödülü"ne bu yıl Nail Özkardeş layık görüldü. Daha önceGöztepe Spor Kulübü, Lucien Arkas, Zuhal Yorgancıoğlu ve Sezen Aksu gibiisimlere verilen Katkı Ödülü’nün 18. sahibi Nail Özkardeş oldu.

Özkardeş ödülünü, önceki gün Hilton Oteli’nde yapılan İTO2013 Yılı Vergilendirme Dönemi Ödül töreninde İzmir Büyükşehir Belediye BaşkanıAziz Kocaoğlu, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve İTO Meclis BaşkanıRebii Akdurak’ın elinden aldı.

Yatırımlara devam

Bu yıl 18. kez verilen ödülün sahibi olmaktan büyük mutlulukduyduğunu belirten Viltur Yönetim Kurulu Başkanı Nail Özkardeş, bu ödülün kendisineönemli bir sorumluluk yüklediğini de söyledi. İş hayatı boyunca her zamanülkesine katkı sağlamayı esas aldığını dile getiren Özkardeş, “Bugüne kadarkazandıklarımı yatırıma dönüştürdüm. Denizli’de başlayan ve İzmir’de devam edeniş hayatımda hep kentime ve ülkeme yararlı olmayı istedim. Çalışmak ve üretmekbeni hayata bağlıyor. Çocuklarıma da aynı felsefeyi aşılamaya çalıştım.İzmir’in turizmde ileriye taşınması için birçok yatırıma imza attım. İzmir veülke sevdamız bundan sonra da yeni yatırımlarla devam edecek” dedi.

İzmir sevdalısı

 İTO Yönetim KuruluBaşkanı Ekrem Demirtaş ise Vergi Rekortmeni ve Duayen işadamı olarak İzmir’inbir turizm kenti olması hedefine yaptığı katkıdan dolayı  Özkardeş’e, 23 Ekim tarihli Yönetim Kurulukararı ile İzmir Şehrine Katkı Ödülü verdiklerini söyledi. Özkardeş’indürüstlüğü ve 50 yıldır yaptığı başarılı yatırımlarla ülkemiz ve İzmirekonomisine sağladığı katma değerle binlerce kişiye iş imkanı yarattığınıbelirten Demirtaş, İzmir’den kazandığını yine bu kente yatıran İzmir sevdalısıişadamına şükranlarını sunduklarını kaydetti. 


NAİL ÖZKARDEŞ KİMDİR?

Denizli’de 5 Temmuz 1933 tarihinde dünyaya gelen Özkardeş,1950’li yıllarda başladığı otomotiv ticareti hayatını 55 yıl aralıksızsürdürdü. Türkiye’de üretilen birçok markanın ana bayiliklerini yaptı. AnadoluEfes A.Ş., Dentaş A.Ş’nin kurucu ortaklarından olan Özkardeş, Anadolu EfesA.Ş.’de uzun yıllar Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Viltur A.Ş, NersanOto Ticaret A.Ş., Nail Özkardeş Turizm İnşaat A.Ş, ve Özkardeş Motor TicaretA.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdüren Özkardeş, son yıllardaİzmir şehir turizmine dönük yatırımlara ağırlık verdi. Çeşme’ye Villa Saray veIlıca Otel’den sonra Kalinda İnn ve Boyalık Beach Otel’i kazandıran Özkardeş’inyeni otel projeleri de bulunuyor. İzmir’de de Mövenpick Otel’in ardından 2butik otel kazandıracak olan Özkardeş, Yeni Kent Merkezi’nde de gökdelen inşaaedecek. Bağlı şirketlerde 2 bin kişiye istihdam sağlayan Özkardeş, EmelÖzkardeş ile evli ve 3 erkek çocuk sahibi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çevreci yatırımlarıyla Avrupa yeşil mutabakata uyumu arttırıyor

Milyonlarca kiraz ağacı ihracat rekoru kırmak için 1 hafta önceden meyvelerini verdi

ultani çekirdeksiz kuru üzümünün ihraç fiyatı dolar bazında yüzde 29 arttı

Hem Gemilerini Hem Filosunu Büyütüyor

Tarımsal üretimin stratejik önemi artıyor

Mart ayında hız kesti

Arşiv