İZMİR SENFONİ’DE ANTONÍN DVOŘÁK‘A AİT UNUTULMAZ BİR KLASİK MÜZİK GECESİ YAŞANACAK!

  • 0
  • 793
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) 30 Mart 2012 Cuma akşamı saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkez’inde Şef Stefano Mazzoleni yönetiminde bir konser gerçekleştirecektir. Bu önemli konsere Solist olarak 2008 Rhineland-Palatinate Genç Müzisyenler Ödülü sahibi Anna Sophie Dauenhauer’i (Keman) müzikseverlerle buluşturacaktır.
 
 Müzikli dakikaların yaşanacağı bu güzel konserde Orkestra’yı 20. yüzyıl müziği ve çağdaş müzikte uzmanlaşmış, beraberinde piyano, kontrabas, koro müziği, koro şefliği ve deneysel kompozisyon dallarında Sylvano Bussotti’den Fiesole Müzik Okulu’nda eğitim alan Stefano Mazzoleni yönetecektir.
 
Konserde Solist olarak 1982 yılında doğan, Keman Sanatçısı Anna Sophie Dauenhauer, Solistlik, Oda Müziği ve Orkestra Sanatçılığı yapmaktadır. Karlsruhe’de Prof. Ulf Hoelscher ile İngiltere Kraliyet Müzik Koleji’nde Prof. Yossi Zivoni ve Münih’te Prof. Ingolf Turban ile çalışmalarını tamamlamıştır. Andrea Postacchini Uluslararası Keman Yarışması ve sayısız Alman Ulusal Yarışmalarını kazanmıştır. Anna Sophie Dauenhauer “Yehudi Menuhin-Live Music Now” Bursu ve ayrıca Oda Müziği Vakfı “Villa Musica”  bursunu almıştır.  Aynı zamanda 2008 Rhineland-Palatinate Genç Müzisyenler Ödülü sahibidir. Anna Sophie Dauenhauer özellikle oda müziğine tutkundur. Sanatçı, İspanya, Türkiye, Almanya, İngiltere, İtalya ve Rusya’da,  Litvanya Devlet Senfoni, Mainz Senfoni, Rhineland-Palatinate Devlet Gençlik Senfoni, İzmir Devlet Senfoni, İstanbul Devlet Senfoni, Çukurova Devlet Senfoni ve Moskova Devlet Senfoni gibi önemli orkestralarla performans sergilemiştir.
 
Özel, renkli ve zengin repertuarı ile dinleyicisine müzikli dakikalar yaşatmaya hazırlanan İzmir Devlet Senfoni Orkestrası repertuarında Antonín Dvořák‘a ait iki önemli eser olan Keman Konçertosu la minör Op. 53 ve Senfoni No. 8 Sol majör Op. 88 eserlerini siz değerli müzikseverlere sunacaktır.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv