İzmir tarihini önce kendileri tanıdı şimdi Fransız kardeşlerine tanıtacaklar

  • 0
  • 1.674
Yazı Boyutu:

Orion Vakfı Özel Piri Reis Okulları öğrencileri Fransa ile bağlantılı Uluslar arası “Clement Aptali” projesi ve okulun 15. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde İzmir’de  bulunan anıt ve tarihi mekanları gezdiler. Gezi sonucu hazırlanan maket Fransa’da proje kapsamındaki okullara gönderilecek.
 
Fransa’dan iki okuldan gelen Clement maketi ile İzmir’i gezen öğrenciler gezi sonucu Fransızca anlatımlı yazı ve resimleri kendilerine maketi gönderen okullara geri gönderecekler. Fransız öğrencilerin gönderdiği maketle Fransa’nın tarihi ve kültürel yerlerini tanıma imkanı bulan öğrenciler kendi hazırladıkları maketle de İzmir’i Fransız arkadaşlarına tanıtma imkanı bulacaklar. 
 
Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulu Fransızca Öğretmeni Meral Doğaner okullarının 15. Kuruluş yıldönümü nedeniyle İzmir’in en önemli 15 tarihi, kültürel ve sosyal mekanlarını öğrencileri ile birlikte gezdiklerini ve maketler hazırladıklarını belirterek, “Gezdiğimiz yerler arasında, Kadifekale, Agora, Saat Kulesi, Konak'ta bulunan Hisar Camii, Konak Meydanı, Smyrna, Asansör, Konak Vapur İskelesi, Konak Pier, Kültürpark'ta bulunan Sanat Müzesi, Kemeraltı bulunuyordu. Rehberimiz Tino Reggio maketlerimizi ve sunumlarını yapabilmemiz için bize birçok bilgi aktardı. Gezi, öğrencilerimizin yaşadıkları ortamı ve şehirlerini daha iyi tanımalarını sağladı” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv