İzmir Üniversiteli hemşire adayları Medical Park İzmir Hastanesi’nde

  • 0
  • 2.147
Yazı Boyutu:

Teori ve laboratuar eğitimlerini İzmir Üniversitesi’nde alan Hemşirelik Bölümü öğrencileri Medical Park İzmir Hastanesi’nde hastalar ile bir araya geliyor, uygulama eğitimlerini tamamlıyor.
İzmir Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü’ndeki eğitimlerinin ardından sağlık sektörünün birer üyesi olmaya hazırlanan hemşire adayları, hastalar ile ilk buluşmalarını Medical Park İzmir Hastanesi’nde yaşıyor. Hastane ortamını teneffüs eden ve hastalar ile bir araya gelen hemşire adayları, Medical Park İzmir Hastanesi doktor ve hemşirelerinin uygulamalarını yerinde görme şansı yakalıyor. Medical Park İzmir Hastanesi’nin uluslararası JCI standartlarında hizmet veren bir hastane olması sebebi ile öğrenci hemşireler tıbbi uygulamaların yanı sıra JCI standartlarında hemşirelik bakımını da görme ve öğrenme olanağı buluyor. 
 
Hedef daha iyi uygulama
Yüksekokul Müdür Yrd. Doç. Dr. Emine Çakırcalı tarafından Hemşirelikte Temel İlke ve Uygulamalar dersi teorik eğitim ve laboratuar çalışmaları eğitimi alan öğrenciler, klinik uygulamalar için Medical Park İzmir Hastanesi’nin yolunu tutuyor. Hastanede öğrencilere Ar. Gör. Berna Nilgün Özgürsoy, Ar. Gör. Beste Özgüven Öztornacı ve Ar. Gör. İlknur Çalışkan eşlik ediyor. Öğrencilerin bu uygulama ile hastaların mevcut ve olası sorunlarına karşı fizyolojik ve psiko-sosyal gereksinimlerini bütünsel (holistik) ve insancıl (hümanistik) bir yaklaşımla tanımlamayı ve tedavi etmeyi öğrenmesi amaçlanıyor.
 
Sağlık bakımı insanın temel hakkıdır
Klinik uygulamaların insan sağlığını korumak ve geliştirmek ve hastanın bakımını sağlamak amacıyla çok önemli olduğunu vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Çakırcalı, “Sağlık bakımı insanın temel haklarından biri olmasına karşın dünyada tüm insanların sağlık bakım gereksinimlerinin istenilen düzeyde olmadığı bilinen bir geçektir. Temel sağlık hizmetlerinin başarısı sağlık bakım sistemindeki değişikliklerin hastanın bakım standartlarını arttıracak şekilde kullanılmasına, bakım verecek hemşire ve diğer sağlık personelinin iyi yetiştirilmesine bağlıdır. Bu bağlamda Medikal Park Hastanesi’nde teorik bilgilerin uygulama ile pekiştirilmesi öğrencilerimiz için büyük önem taşımaktadır” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv