İzmir Üniversitesi KES Basketbol Takımı Amerika yolcusu

  • 0
  • 711
Yazı Boyutu:

AmerikaBirleşik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ile bir araya gelen İzmir ÜniversitesiKarşıyaka Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı, spor diplomasisi ile kültürelilişkileri güçlendirme ve bilgi alışverişinde bulunmanın amaçlandığı etkinlikteTürkiye’yi temsil etmek üzere Amerika yolcusu.
 
 AmerikaBirleşik Devletleri Büyükelçiliği ile kurulan iyi ilişkiler sonucu engellidansçılardan oluşan ILL-Abilities topluluğunu ağırlayan ve İzmir’de bulunanengelli vatandaşlar ile buluşturan İzmir Üniversitesi, bu kez de sponsoruolduğu Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü (KES) Basketbol Takımı oyuncularınıAmerika’ya yolcu edecek. 27 Haziran’da 12 kişilik kadrosu ile Washington’a hareketedecek ekip, Illinois ve George Mason Üniversitelerini ziyaret edecek, engellisporcular ile birlikte 4 günlük bir kampa katılacak ve NBA ve beysbol ligi maçlarınıizleme şansı bulacak. 

Büyükelçi Ricciardone ile bir araya geldiler

Seyahatleriöncesi işlemlerin tamamlanması amacı ile A.B.D.’nin Ankara Büyükelçiliği’negiden Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı üyeleri, AmerikaBirleşik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ile bir araya geldi. Büyükelçi Ricciardone’nin ilkkez böyle bir organizasyon gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduklarınıifade ettiğini belirten Kulüp Başkanı Osman Ertöz, “2011-2012 sezonundan buyana sponsorumuz olan İzmir Üniversitesi sayesinde böyle bir organizasyoniçinde bulunacağımız için büyük kıvanç duyuyoruz. 25 yaş altı spor yapangençler ve antrenörlerle spor diplomasisi ile kültürel ilişkileri güçlendirmeve bilgi alışverişinde bulunmanın amaçlandığı etkinlikte ülkemizi ve İzmirÜniversitesi’ni en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz. Bize bu olanağısunan İzmir Üniversitesi ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçiliği’neteşekkür ederiz” diye konuştu. Engellivatandaşlarımız konusunda her zaman duyarlı bir üniversite olduklarını belirtenRektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü BasketbolTakımı’na verdiğimiz destek ile Türkiye’de üniversite-tekerlekli sandalye basketboltakımı işbirliğinin tek örneğini sürdürüyor olmaktan dolayı gururluyuz. Engellivatandaşların sosyal hayat içinde daha fazla yer alabilmesi için etkinlikleryapıyor, sosyal sorumluluk projelerine destek veriyoruz. Amerika BirleşikDevletleri Büyükelçiliği’nin ILL-Abilities dans grubunu ağırlamamızın ardından buyıl ikinci kez İzmir Üniversitesi ile işbirliği yapıyor olması bizler içinbüyür onur” açıklamasında bulundu. Ziyaretleriboyunca A.B.D.’nin kültürel özelliklerini yerinde görme, tarihi ve siyasigelişimi hakkında fikir alma olanağı bulacak ve gezilere katılacak olan basketboltakımı, tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak sportif becerilerini ve tekniklerinigeliştirme, engelli psikolojisi ve rehabilitasyonu, fırsatları değerlendirme gibikonularda eğitim alacak, NBA liginde yer alan Washington Mystics ve the TulsaShock ve beysbol liginde yer alan Washington Nationals ve the Milwaukee Brewersmaçlarını izleme şansı bulacak. Türkiye’nin spor elçileri olarak Amerikalıtekerlekli basketbol takımları ile maç yapma deneyimi de yaşayacak olan ekip,iki ülke arasındaki sosyal ve sportif ilişkilerin geliştirilmesine katkıdabulunacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv