İzmirli hayırseverlerden geleceğe yatırım

  • 0
  • 2.299
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi düzenlenen törenle tam donamlı bir kök hücre nakil ünitesine kavuştu. Ünitenin kurulması için uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini belirten EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necil Kütükçüler, “10 yataklı kök hücre nakil merkezinin en önemli özelliği enfeksiyon açısından üst düzeyde olan havalandırması. Yoğun bakımlarda saatte 9 olan havalandırma sistemi burada saatte 28 kez devreye giriyor. Merkez için hayırseverler 150 bin lira, Ege Çocuk Vakfı 150 bin lira, başhekimlik de 600 bin lira katkıda bulundu. Önümüzdeki aylarda Türkiye'nin en büyük ve en modern çocuk yoğun bakım ünitesini de hizmete açacağız” diye konuştu.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ise üniversitenin eğitim sisteminin Avrupa programıyla entegre olduğunu, üniversite öğretim kadrosunun Ege Üniversitesi'nin yayın ve atıf sayısı göstergeleriyle dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmesine neden olduğunu, amaçlarının ilk 300'lere girmek olduğunu kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Yılmaz, kök hücre nakil ünitesinin çocukların yeniden sağlıklarına kavuşabilmesi için büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Son yıllarda kök hücrenin büyük önem kazandığını belirten EÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Savaş Kansoy, “Kök hücre nakli lösemili hastalar başta olmak üzere kanserli ve bazı önemli hastalık türleri için önemli bir tedavi yöntemidir.  Türkiye'de şu anda kayıtlı 13 pediatrik transplantasyon merkezi bulunmaktadır” şeklinde konuştu. Özellikle son 5 yılda yapılan çalışmalarıyla Ege Üniversitesi’'nin ve Akdeniz Üniversitesi'nin ön plana çıktığına dikkat çeken Prof. Dr. Kansoy, ''Türkiye'de yapılan 200-220 pediatrik kök hücre naklinin yarısını EÜ ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yapıyor. Bu ünite, Türkiye'deki pediatrik transplantasyon açısından çok büyük önem taşıyor'' dedi.
Ege Çocuk Vakfı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Mir, ünitenin açılmasının büyük önem taşıdığını belirterek önümüzdeki yıllarda kök hücre anabilim dalının kurularak merkezde bilimsel araştırmalar yapılabilmesi için altyapı kurma çalışmalarının olacağını söyledi.

Açılış töreni Rektör Prof. Dr. Yılmaz’ın ünitenin açılmasında katkıda bulunan hayırseverlere plaket takdim etmesiyle son buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv