İzmirli kızlar tarih yazdı

  • 0
  • 1.097
Yazı Boyutu:

UEFA Kadınlar  Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme turundason 32 takım arasına kalan ilk Türk takımı olma unvanını elde eden KonakBelediyespor üçte üç yaparak  gruptançıktı ve  erkeklerde olduğu gibiAvrupa’da çeyrek finale yükselen ilk Türk kadın futbol takımı oldu. GruptaBulgar ekibi FC NSA Sofya’yı 2-0 , ev sahibi Bosna temsilcisi WFC SFK 2000’i2-1’lik skorla geçen Konak Belediyespor Galler’den Cardiff City ile yaptığıpuan mücadelesinden   1-0 galip ayrıldı.Karşılaşmada rakip takım üç sarı kart gördü.


İlk yarı adeta tek kale oynayan Konak Belediyesporlu kızlar 36’ıncı dakikada ilkgolüne Sibel Duman ile kavuştu. Raluca Sarghe ’nin frikikten gönderdiği toputakip eden Sibel Duman, fırsatı kaçırmadı, topu ağlarla buluşturdu. İlk yarıKonak Belediyespor’un üstünlüğüyle kapandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Konak Belediyespor ilk oyuncudeğişikliğini yeni transferlere şans tanımak için yaptı. Ninia, Cansu ve Hilalyerlerini Ümran, Eylül ve Ceren’e bıraktı. 57’inci dakikada Yaşam serbestvuruşu gole çeviremedi. İlk  oyuncu değişikliğiniyapan Cardıff’de ise Bourne yerini Guard’a bıraktı. Grubun en zayıf takımı olanve hiç galibiyeti bulunmayan Cardıff güçlü defans yapan Konak Belediyespor’unkarşısında orta sahanın dışına çıkmayı başaramadı. Karşılaşmanın ilk sarıkartını Rowe gördü. Cardıff’in ilk önemli atağı 71. dakika gerçekleşti. Topasert vuran Guard kaleci Fatma Şahin’i geçemedi. Karşılaşmayı TürkiyeBüyükelçisi Ahmet Aydın ile Fahri Konsolos Kemal Baysak ile birlikte KonakBelediyesi meclis üyeleri de izledi  vekızlara karşılaşmanın sonuna kadar tezahürat yaparak destek verdiler. 75.dakikada Thomas yerini Walseh’e bıraktı. 85. dakikada Edwards sarı kart gördüve hakem tarafından sert oynamaması konusunda uyarıldı. 86. dakikada Daleyçıktı,  Jellings oyuna dahil oldu. Gülbin’esert giren Jellings sarı kart ile cezalandırıldı. Altı dakikalık uzatmanınardından  gol arayışını sürdüren KonakBelediyespor sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Konak Belediyespor kura çekiminin ardından eşleştiğirakiplerini aşarsa tek maç usulüyle yarı finale yükselecek. Teknik DirektörHüseyin Tavur ve kadın futbolcular tirübünlerde kendilerini yalnız bırakmayanKonak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a sevgi işareti yaptılar.  Hüseyin Tavur ve kaptan Didem Taş, “ Bizeinanan tek insan vardı; O da Başkanımız Hakan Tartan’dı. Bizi hiçbir maçtayalnız bırakmadı, her isteğimizi karşıladı, ülkemize bu onuru yaşattı, çokmutluyuz” diye konuştular.

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan da İzmirli kızlarıntarih yazdığını belirterek şöyle konuştu: “Kadın futbolcularımızın başarısıbizi gururlandırdı, İzmir sporu için büyük bir sevinç ve heyecan kaynağı,  kadın futbolcularımızla hem şampiyonluğu hemde Avrupa’da başarıyı yakaladık. Burada gerçek bir zafer kazandık.  Hakan Tartan olarak hayalim; İzmir’in köklükulüplerinin de süper ligte böyle başarıya koşması.  Sanıyorum kadın futbol takımımızla bununbaşarılabileceğinin bir örneğini verdik. Amaç; Altay, Göztepe, Karşıyaka,Altınordu, İzmirspor ve Bucaspor için de aynı birlikle ve beraberlik tablosunu,isteğini, heyecanını ve özverisini ortaya koymak.”

 Stat:  SRC Slavia

 Hakemler

Riem Hussein (GER)

 Assistant refereesChristina Jaworek (GER)

Jasmina Tupaja (BIH)

 Fourth official Tanja Racic (BIH

 Konak Belediyespor:

Fatma Şahin, Didem Taş, Yaşam Göksu, Sibel Duman, Esra Erol,Sutidze, Gülbin Hız, Sarghe, Cansu Yağ, Hilal Başkol, Duşa

Teknik Direktör: Hüseyin Tavur

 

Cardıff:

Male, Hancock, Thomas, Jones, Price, Daley, Bourne, Rowe,Wilcox, Wathan, Edwards

Teknik Direktör: Michael Hayward

 

Goller: Sibel Duman(36)

Sarı kartlar:

Rowe (dakika 68)

Edwars (dakika 85)

Jellings (Dakika 90)

 
Grup sıralaması

1.Konak Belediyespor – puan durumu 9

2.SFK 200 Sarajova- 6

3.NSA Sofia- 3

4.Cardiff City- 0


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Aliağa, Satranç Tutkunlarına Ev Sahipliği Yapacak

19 Mayıs'a özel futbol turnuvası

17. Yarımada Spor Oyunları Çeşme’de başladı

Arşiv