Kalbi ata topraklarında durdu

  • 0
  • 1.062
Yazı Boyutu:

Kurban Bayramı’nın birinci günü eşi Ayla Doğanata ile birlikte ailesinin yıllar önce göç ettiği ata toprakları, Yunanistan’ın Midilli Adası’na giden Doğanata Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata(79), geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Midilli'de hem tatil yapan hem de aile büyüklerinin yaşadığı yerleri ziyaret eden Doğanata, Cumartesi gece yarısından sonra kalp krizine yenik düşen iki oğlu ve dört torunu bulunan Necdet Doğanata’nın ölüm haberi, yakınları ile eğitim camiası ve İzmir’de büyük üzüntü yarattı.
Doğanata Eğitim Kurumları arasında, İzmir Özel Fatih Koleji bünyesindeki Anaokulu, İlköğretim Okulu, Fen Lisesi, Hazırlıklı Anadolu Lisesi ve Anadolu Lisesi ile İzmir Özel Fatih Dershanesi yer alıyor. Necdet Doğanata’nın mütevelli heyeti başkanlığını yaptığı İzmir Üniversitesi de kentteki vakıf üniversitelerinden biri olarak yüksek ögrenime katkı sunuyor.

NECDET DOĞANATA KİMDİR?
1933 Yılında Bolu-Düzce’de doğan Necdet Doğanata, İstanbul Vefa Lisesi’ni bitirdi. 1957 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak İzmir’de 8 yıl avukatlık yaptı. 1965 yılında Almanya’da Heidelberg Hukuk Fakültesi’ndeki doktora çalışmasını yarım bırakarak İzmir Özel Fatih Koleji’nin İşletme Müdürlüğü'ne başladı. Bu arada Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Felsefe ve Sosyal bilimler dersleri için pedagojik formasyon aldı. Ardından İstanbul Fikirtepe Eğitim Enstitüsü’nde Almanca öğretmenliği okudu. Şehirlerarası yolculuklar yaparak uzun ve yoğun bir serüven sonucu, sosyoloji, mantık, psikoloji, felsefe, Almanca, Türkçe ve sosyal bilimler alanlarında çok branşlı öğretmen haline geldi. Baş muavinlik ve okul müdürlüğünün ardından yaş haddinden görevi bırakmak durumunda kalana kadar Genel Müdür olarak çalışmaya devam etti.

Eğitim alanında çalışmalarına Doğanata Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak devam eden Necdet Doğanata, sanayi alanındaki çalışmalarına ise, Karaburun’da levrek ve çipura üretimi yapan Pelmin Su Ürünleri, Manisa’da elektronik baskı devreleri üreten Delron Elektronik, İzmir’de bilişim alanında hizmet veren ISPRO İletişim Hizmetleri ve Doğanata İnşaat firmaları ile devam ediyordu.
Doğanata'nın cenazesi 30 Ekim 2012 Salı günü Bornova Ali Rıza Güven Camisi'nde kılınacak ikindi namazına müteakip eski Bornova Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv