Karabağlar’da Kanser semineri

  • 0
  • 2.556
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Hülya Ellidokuz, kansere yakalanma riskinin azaltılması için beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, sigaranın bırakılması, sık sık yürüyüş yapılması gerektiğini söyledi.
Karabağlar Belediyesi, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği İzmir Şubesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nün katkılarıyla, Eskiizmir’de bulunan Nikah Salonu’nda düzenlendiği seminerde, kanserde erken tanının önemine dikkati çekildi. Kanser vakalarının giderek yaygınlaştığı günümüzde, hastalıktan korunmanın önemine dikkati çeken Prof. Dr. Ellidokuz, “Öncelikle beslenme alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz. Sağlıklı beslenmek, az yemek, sigarayı barakmak, haftada 3 gün 45 dakikalık yürüyüşler yapmak alınabilecek en önemli tedbirler. Kadınların 40 yaşından sonra mamagrofi yaptırmaları gerek. Ailede kanser olan varsa daha erken yaşta kontrollerin yaptırılması gerek. Erkekler ise 50 yaşından sonra kolonoskopi ve psa testlerini mutlaka yaptırmalı” dedi.
 
Her insanın kansere yakalanabileceğini belirten Prof. Dr. Ellidokuz, hastalıkla mücadele sırasında ise bilinçli olmanın, doktorlara güvenmenin önemine dikkati çekti. Prof. Dr. Ellidokuz, dinleyicilerin sorularını da yanıtladı. Doç. Dr. Yasemin Baskın da kanser vakalarındaki artışa dikkati çekti. Karabağlar Belediyesi Kültür Müdürü Salim Çetin ise konuşmacılara çiçek vererek teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv