Karabağlar’da satranç turnuvası

  • 0
  • 1.105
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi,Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği'nin desteğiyle "2. UğurMumcu Satranç Turnuvası" düzenledi.

Karabağlar Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ve KarabağlarBelediyesi Spor Kulübü ile Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İlTemsilciliği’nin işbirliğinde düzenlenen turnuva, Bahçelievler’deki Uğur MumcuSosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. 9 yaş altı, 11 yaş altı ve 15 yaş altıolmak üzere üç kategoride düzenlenen turnuvaya, 320 çocuk ve genç katıldı.Oldukça çekişmeli geçen turnuvada, çocukların yanı sıra anne ve babaların daheyecanı doruğa çıktı. Turnuvalar sırasında çocuklarla satranç oynayanKarabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, satrancın minik ustalarına başarılardiledi.

2 gün süren turnuvanın ödül töreninde ise Başkan Kürüm, bireyinsosyalleşmesinde önemli katkı sağlayan satranç sporuna ilgiyi arttırmayıhedeflediklerini söyledi. Satranç turnuvalarını geleneksel hale getirdiklerinive katılımın her geçen yıl arttığını vurgulayan Kürüm, “Amacımız ilçemizdeyaşayan çocuklarımızın, gençlerimizin satranç sporuna ilgisini çekmek.Çocuklarımızın geleceklerine yön verebilmeleri, güven duygularının gelişerekolaylara doğru yorum yapabilmeleri geleceğimiz için oldukça önemli. Buradabaşarılı çocuklarımıza her yerde destek olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Kürüm, satrancın minik ustalarını tek tek kutlayarak, madalyalarınıverdi. Bisiklet, gitar, ücretsiz kurs ve hediye çeklerinden oluşan hediyelerlesatranç şampiyonlarının mutluluğunu ikiye katlayan Kürüm, çocuklarla birlikteparkta bisiklet turu yaptı. Kürüm, “Zihinsel gelişiminizi olumlu yöndeetkilediğini düşündüğümüz satranç turnuvasına katılımınız için sizlerikutluyorum. Sağlıklı toplum sağlıklı eğitimden geçer düşüncesi ile ilçemizdesağlıklı nesiller yetişmesine çeşitli projelerle katkıda bulunuyoruz. Eğitim vekültüre yatırımlarımız sürüyor” diye konuştu

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Aliağa, Satranç Tutkunlarına Ev Sahipliği Yapacak

19 Mayıs'a özel futbol turnuvası

17. Yarımada Spor Oyunları Çeşme’de başladı

Arşiv