Kemeraltı’nda okul hazırlığı

  • 0
  • 781
Yazı Boyutu:

İzmir’in en köklü alışveriş merkezi, tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıklarına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’dan destek geldi. Okulların açılmasıyla birlikte aileler, önlük, çanta, kırtasiye araçları ihtiyaçlarını kaliteli ve ucuz alışverişin adresi Kemeraltı Çarşısı’ndan alabilecekler.
 
İzmir’in alışveriş efsanesi Kemeraltı’nın canlanması ve eski günlerine dönebilmesi için devlet, millet, yerel yönetim işbirliğinin önemine değinen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Kemeraltı denildiğinde konuyu tüm gerçekliğiyle ele almak gerektiğini söyledi. Kemeraltı Çarşısı’nın sorunlarına da değinen Başkan Tartan, “Geçmişten bu yana alışveriş merkezlerini kent merkezine çok yakın yerlerde planlamışız. Ancak gelişmiş ülkelere bakın, merkezle alışveriş alanları arasında en az 60-70 kilometre uzaklık var. Bu nedenle günümüzde Kemeraltı yerine büyük alışveriş merkezleri daha çok tercih edilir oldu. Kemeraltı’nın gelişimi bu yüzden çok önemli. Rekabet edebilir hale gelmesi gerekiyor. Maalesef işporta ve çığırtkanlığı engelleyemiyorsunuz. Bu sorunu ortadan kaldırmak için ise işbirliği içinde olunmalı ve devletin gücünü biraz daha hissedilmeli” diye konuştu.
 
Kemeraltı Çarşısı esnafından övgüyle bahseden Başkan Tartan, Çarşı’ya desteklerinin süreceğini söyledi. Kentin belli noktalarından ücretsiz servislerle Kemeraltı’na ulaşımı sağlayarak, okul alışverişinde kolaylık sağlayacaklarını belirten Başkan Tartan sözlerine şöyle devam etti: “Kemeraltı Çarşısı’nda gerçek bir güzellik var; benim oradaki esnaf arkadaşlarım geleneksel yapıyı koruyor. Ahi Evran kültürünü de vam ettiriyor. Kemeraltı ucuzluk, kalite ve seçkinin bir arada sunulduğu ender noktalardan biri. Önümüzdeki günlerde kentin belli noktalarından ücretsiz servisler kaldırarak İzmirlileri Kemeraltı’nın tarih dolu samimi havasıyla buluşturmayı düşünüyoruz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv