Kral Günü kutlandı

Kral Willem-Alexander'in doğum günü olan Hollanda’nın Milli günü (Kral Günü) İzmir Hollanda Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş ve Eşi Serap Özkardeş ev sahipliğinde Mövenpick Hotel İzmir’de gerçekleşti.

  • 0
  • 548
Kral Günü kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kral Willem-Alexander'in doğum günü olan Hollanda’nın Milli günü “Kral Günü” İzmir Hollanda Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş ve Eşi Serap Özkardeş ev sahipliğinde Mövenpick Hotel İzmir’de gerçekleşti. Kutlamaya Yunanistan Başkonsolosu Alexandros Konstas, eşi Konstantinos Konstas, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı, konsoloslar, fahri konsoloslar, iş dünyasının temsilcileriyle birlikte Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Nathalie Lintvelt katıldı.

Kral Günü’nde kendilerini yalnız bırakmadığı için Büyükelçi Yardımcısı Nathalie Lintvelt’e teşekkür eden Fahri Konsolos Oğuz Özkardeş, mikrofona davet etti.

Hollanda- Türkiye Dostluk Anlaşmasının 100. yıl dönümünü ve Çalışma İşbirliği Anlaşmasının 60. Yılı olduğunu belirten Lintvelt, Türkiye ve Hollanda’nın bir çok açıdan yakın ortak olduğunu vurgulayarak, “Ticari bağlarımız yüzyıllar öncesine dayanıyor. 3000'in üzerinde firmayla buradaki en büyük doğrudan yabancı yatırımcı olmaktan gurur duyuyoruz. Hollanda'da yarım milyondan fazla insan Türk kökenli. Siyasi ve güvenlik konularında da güçlü bir işbirliğimiz var. Türkiye'nin, Mark Rutte'nin NATO'nun yeni Genel Sekreteri adaylığını desteklemeye karar vermesinden dolayı minnettarız. İzmir'in sunabileceği çok şey olduğundan, şehir ve bölge Hollanda'dan çok sayıda ziyaretçi çekmektedir; turistlerin yanı sıra HollandalI şirketler, kültürel kuruluşlar ve akademisyenler de yer alıyor” dedi.

Hollanda Fahri Konsolosu olarak 10’ncu yıl dönümünü kutladığı Oğuz Özkardeş'in Türk-Hollanda ilişkilerinin güçlendirilmesi yönündeki özveri ve kararlılığını takdirle karşıladıklarını ifade ederek, “Hollanda ile İzmir bölgesi arasındaki bağların giderek güçlendiğini görmekten memnuniyet duyuyorum. Örneğin geçtiğimiz Ekim ayında İzmir'de Hollanda Günleri'ni düzenledik. Büyükelçi, ekonomik ve kültürel ekibiyle birlikte bu dinamik bölgedeki iş birliğini güçlendirmek ve fırsatları keşfetmek için çok çeşitli faaliyetlere katıldı. Çandarlı Limanı tamamlandığında İzmir, hem Avrupa'nın karadaki hem de denizdeki rüzgar enerjisi endüstrileri için bir merkez haline gelecektir. Ayrıca tarım, bahçecilik ve gıda alanında da ikili ticaret ve yatırımlar çok arttı. Belediye, Ticaret Odası, Üniversite ile olan iyi işbirliğinden dolayı minnettarız. İzmir şimdi de gelecekte de odak noktamızda kalacak. Bu güzel dostluğumuz sonsuza kadar sürsün” diye konuştu.

Fotoğraflara gidiniz...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Floral, gençlerin eğitimi için sergilendi

Gazeteci Ak, oğlunu evlendirdi

Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar

EN Hotel’de “Bahara Merhaba” partisi

Chaine des Rotisseurs İzmir Scappi’de

Bu kermes çocukların geleceği için

Arşiv