Küçük Şeyler”in ekolojik hasadı

  • 0
  • 1.567
Yazı Boyutu:

Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri kendi elleriyle diktikleri ve gübre ve ilaç kullanmadan yetiştirdikleri biber, domates, nane, maydanoz, roka toplayarak kendilerine patates salatası ziyafeti çekti!..
 
Okulda aldıkları “Suflörsüz” eğitim ile farklı bakış açısına sahip olmaya başlayan Bornova Küçük Şeyler Anaokulu öğrencileri kendi elleriyle diktikleri ve gübre ve ilaç kullanmadan yetiştirdikleri biber, domates, nane, maydanoz, roka toplayarak kendilerine patates salatası ziyafeti çekti!..
Okulun bahçesinde oluşturdukları “Sevgi Bahçesi”ne daha önce diktikleri sebzeleri sık sık kontrol eden öğrenciler ilk hasadı yaparken, birbirlerine sebzeleri nasıl toplayacaklarını da gösterdiler. Bu arada sebze fidanlarının her tarafını kontrol eden öğrenciler tanımadıkları böcekleri bahçıvana göstererek zarar vermemesini istediler. Öğrenciler olgunlaşan biber, maydanoz, nane, roka gibi yeşillikleri toplayarak mutfağa götürerek yıkadılar. Daha sonra masada bunları tek tek elleriyle kopararak ayırdılar. Haşlanmış patates ve taze domates doğrayarak patates salatası yapmaya çalıştılar. Bu arada bazılarının haşlanmış patatesleri ve yeşillikleri dayanamayıp yedikleri görüldü. Öğrenciler bir süre sonra okuldaki tüm arkadaşlarının da bahçeden toplanacak sebzelerden yararlanabileceğini söylediler.
Okul Müdürü Selami Korkmaz, “Okulda öğrenciler salt teorik bilgi almıyorlar. Bu bilgileri yaparak, deneyerek, yaşayarak yaşamlarının bir parçası haline getiriyorlar. Bahçede yetiştirdikleri bu sebzeleri de gözleri gibi gözetiyorlar. İlk topladıklarıyla patates salatası yaparak iştahla yemeleri bunu gösterdi. Yaz ayları olmasına karşın ilgileri bir an olsun düşmüyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv