Metamorfoz Sürecine Sanatsal Dokunuşlar TAD'da

Berrin Tankut’un Metamorfoz Sürecine Sanatsal Dokunuşlar adlı baskı resim sergisi Türk Amerikan Derneği Sergi Salonu’nda açıldı.

  • 0
  • 507
Metamorfoz Sürecine Sanatsal Dokunuşlar TAD'da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Berrin Tankut’un Metamorfoz Sürecine Sanatsal Dokunuşlar adlı baskı resim sergisi Türk Amerikan Derneği Sergi Salonu’nda açıldı. Sergi açılışına Türk Amerikan Derneği (TAD) üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergisi ile ilgili bilgi veren Tankut, Metoformoz kavramının başkalaşım, dönüşüm anlamını taşıdığını ve Metamorfoz’un sadece doğada canlılarda görülmeyeceğini, toplumlarda insanın gelişim basamaklarında ve güzel sanatlarda görüleceğini söyledi.

Berrin Tankut şöyle devam etti: “Metamorfoz sürecinde insanlar doğar, gelişir, büyür, davranışlar edinir ve ölürler. Aynı zamanda yaşadıkları toplumda, yaşam biçimleri, iklimsel koşullar, sosyoekonomik değişiklikler ve geleneksel davranış şekilleri onları başkalaştırır. Bu durum toplumlarda metamorfoz sürecini tetikler. Sanatsal çalışmalarda metamorfoz, toplumların içinde bulunduğu koşullara ve şartlara etki eder ve bir tepki ortaya koyar. Önemli olan sanatın kavramsal değerinin farkına varmaktır. Bu doğrultuda günümüzde her obje, varlık, nesne, bir sanat eserine dönüşmeye hazırdır. Sadece olması gereken, onu bu süreçte görünür hissedip çalışmanın içine alabilmek, her alanda soyut ve somut olarak kullanabilmektir. Soyut çalışmalarda artık obje, ya da nesne kendi özünden ayrılmış ve bir metamorfoz gerçekleştirmiştir. Bundan böyle her obje kendi hikayesini anlatır. Bu sanatsal çalışma, toplumların ilgisini, algısını ve yönlendirilmesini sağlarken, sanatçının var oluşuna ve kendi zihinsel düzlemine hizmet edecek yapıda olabilmektir. Her halükarda ortaya çıkan eser, tekrar ve taklitten uzaksa metamorfoz sürecine yaklaşım kaçınılmazdır” dedi.

Yurt içi ve yurt dışında sergilere katılan sanatçının 39 Baskı resminin yer aldığı sergi 9 Şubat’a kadar gezilebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

Arşiv