Minikler bilimi öğreniyor

  • 0
  • 828
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Eğitimi Anabilim Dalı tarafından yürütülen ve TÜBİTAK’ın da desteklediği “Bilim-Tasarım-Teknoloji Hikayeleri 2: Dereyi Görmeden Paçaları Sıvama” öğrencilerle buluştu.
 
EÜ Eğitim Fakültesinde gerçekleştirilen “Dereyi Görmeden Paçaların Sıvama” etkinliğinde çocuklara, mühendislik alanında gezi ve tanıtımlar yapılıyor. Eğitim Fakültesi dersliklerinde konuyla ilgili sunumlara katılan minikler daha sonra EÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesini gezdi.
Proje yürütücüsü Doç. Dr. Esin Şahin Pekmez, öğrencilerin fen ve teknoloji okur-yazarlıklarına katkıda bulunmak, gezi, gözlem, yaratıcı drama, proje tasarımı gibi etkileşimli yöntem ve tekniklerin kullanıldığını belirterek, etkinliklerle onların fen ve teknolojinin eğlenceli yüzüyle buluşmalarını sağladıklarını ve bilime karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Projenin hedef kitlesi, İzmir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı olan, Çocuk ve Gençlik Merkezleri(ÇOGEM)’nde hizmet almakta olan ilköğretim 5. ve 6. Sınıf öğrencisi çocuklardan oluşuyor.İZMİR(Ege Ajans/ Fatih Çağlayan Mercan / Musa İrşi)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv