Müzede sinema

Zeytinyağının tarihini gözler önüne seren Köstem Zeytinyağı Müzesi, gazeteci, yazar, yönetmen Gökmen Küçüktaşdemir’i ağırlıyor.

  • 0
  • 1.845
Müzede sinema
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Zeytinyağının tarihini gözler önüne seren Köstem Zeytinyağı Müzesi, gazeteci, yazar, yönetmen Gökmen Küçüktaşdemir’i ağırlıyor. 1 Aralık Perşembe saat 20.00’deki etkinliğe katılan sanatseverler hem müzeyi gezebilecek hem de Gökmen Küçüktaşdemir’in çektiği 4 kısa filmi izleyebilecek. Ödüllü yönetmen, film gösterimlerinin sonunda yapılacak söyleşide çalışmaları hakkında bilgi verecek. Ayrıca Küçüktaşdemir, söyleşi sonunda yazdığı kitapları imzalayacak.

İzmir’in Urla İlçesi, Uzunkuyu Mahallesi’ndeki Köstem Zeytinyağı Müzesi (KZM), dünyanın en büyük zeytinyağı müze kompleksi özelliğini taşıyor. Türkiye’deki geçmişten günümüze kullanılan tüm zeytinyağı üretim tekniklerinin görülebileceği müze, son yıllarda gelişen müzecilik anlayışları doğrultusunda, eğitim, öğrenme, araştırma, bilim, sanat, tasarım ve projecilik işlevlerini de kapsıyor.

Müzenin içindeki Polima Restoran’da yapılacak etkinliğe katılanların izleyeceği ilk film, Küçüktaşdemir'in 2019 yılında çektiği, yapımcısı, senaristi ve yönetmeni olduğu "Zamanın Elleri" olacak. Film, Kısa Kısa Kemeraltı adlı yarışmada birinci oldu. İkinci filmi, Mart 2020 yılında çekilen Dijital Bataklık. Kanada'da The Horror Movie Awards'da yarı finalist olan Dijital Bataklık, Brezilya'da Boca do Inferno Festival'de üçüncülük ödülü aldı. Ayrıca İtalya'daki Festival del cinema di Castelvolturno'de gösterilecek filmler arasına girdi. Film, Cannes Film Festivali dahil dünyanın pek çok kentinde gösterildi.

Etkinliğe katılanların üçüncü izlediği film, Ekim 2020'de çekilen "Rujunu da Al Gel!" olacak.
Küçüktaşdemir'in yazıp yönettiği Rujunu da Al Gel filmi ise Kısa Kısa Kemeraltı yarışmasında finale kaldı. Dijital Bataklık filmi ile İtalya'da Festival del Cinema di Cefalù'de yarı finalist oldu. Festival yolculuğu devam eden film ünlü şair ve yazar Attila İlhan'ın hayatından aşkla sarıp sarmalanmış küçük bir kesiti anlatıyor. Dördüncü film de Iva Natura Kısa Film Yarışması’nda birinci olan Can Nene olacak.

Yapılacak söyleşiden sonra Küçüktaşdemir, yazdığı Çoban Yıldız, Sensiz Ölümdür Aşk, Kayıp Anahtar ve Çölün Sesi adlı kitapları imzalayacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Can Bonomo'dan albüm lansman turnesi

Sevgililer Günü'ne özel

Sevgililer Gününe özel konser

Kadınlara, Sevgililer Günü Hediyesi..

Arşiv