Nadal’ı yenen Türk Kültürpark Tenis Kulübüne transfer oldu.

  • 0
  • 831
Yazı Boyutu:

Kültürpark Tenis Kulübü bu yıl da geleneği bozmadı ve erkeklig takımına Türkiye’nin yetiştirdiği en iyi tenisçilerden olan Ergun Zorlu’yutakıma kattı.

Liglerde final hedefleyen Kültürpark Tenis kulübü başkanıOsman Savran her zaman öncü, önde ve lider olmanın heyecanı ile gençlerimizeörnek olacak bir sporcuyu transfer etmenin mutluluğunu yaşadığını ve liglerdeen üst sıraları hedeflediklerini belirttiler.  Geçen sene ATK adına yarışan Ergun Zorlu Kültürpark gibiköklü bir kulübe transfer olmaktan mutlu olduğunu belirterek, başantrenörMustaf Azkara ile birlikte çalışmak ve oynayacak olmanın kendisi için büyükonur olduğunu belirtti.

Daha önce tenis oynayan iki ağabeyinin vasıtasıyla 5 yaşındaENKA Spor Kulübü'nde tenis sporuna başladığını ve 12-14-16-18 yaş gibi çeşitlikategorilerde milli takımda yer aldığını anlatan Zorlu, şu anda da (A) millitakımda Türkiye'yi temsil ettiğini belirterek, “2010 yılı Türkiye şampiyonuyum,2011 yılı Kış Kupası Türkiye şampiyonluğum var. Onun dışında diğer yaşgruplarında da tek ve çiftlerde Türkiye şampiyonluklarım bulunuyor. Yaklaşık 21yıldır bu spora hizmet veriyorum dedi.

Zorlu, 2001 yılının Ekim ayından Kasım ayı ortalarına kadarİspanya'da kaldığını ifade ederek, “Bir ağabeyim, tenis akademisinde eğitimalmam, antrenman yapmam için beni oraya davet etmişti. İspanya'da Nadal'ınmemleketi Mallarco şehrine gitmiştim. Nadal'ın kulübünde özel bir turnuvavardı. Hocamız da beni oraya yazdı, oynamam için beni teşvik etti. Kuralarçekildi ilk turda Nadal ile eşleştim. Tabii o zaman böyle güçlü değildi. Ozaman daha zayıftı. Ben 16 yaşandıydım, o ise 15 yaşındaydı. Çıktık sertzeminde oynadık. 7-5 ve 6-4'lük setlerle ben kazandım. Öyle güzel bir anı kaldıbenim için. O dünyada bir numara şimdi, ben de ülkemizin en iyi tenisçilerindenbiriyim” diye konuştu.

”Nadal gibi sporcular yetişir” 
Türkiye'de Nadal gibi sporcuların yetişebileceğini söyleyen Zorlu, sözlerinişöyle tamamladı: “Birçok arkadaşlarımız var. Zamanında Federer ile Djokoviç ileoynamışlar. Bir dönem bu sporcularla gerçekten aynı seviyedeyiz, aramızda çokbüyük fark olmuyor. Onlar biraz üstün olabilir ama aman aman fark olmuyor.Ondan sonra onlar maçı kaybetseler de profesyonelce çalışmalarına devamediyorlar. Eğitimi, hizmeti ona göre alıyorlar, duygusal bakmıyorlar. Biz debiraz daha amatör baktık. Şimdi bu mantık, bu düşünce değişmeye başladı.Profesyonel düşünce oluşmaya başladı, imkanlar arttı. Belki 5 yıl 10 yıl sonradaha fazla Türk sporcu göreceğiz, ilk yüze belki iki tane sporcu sokacağız,belki 5 tane. Bunu ilerleyen zamanlarda gerçekten göreceğiz.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Aliağa, Satranç Tutkunlarına Ev Sahipliği Yapacak

19 Mayıs'a özel futbol turnuvası

17. Yarımada Spor Oyunları Çeşme’de başladı

Arşiv