Nasreddin Hoca kavuğuna kavuştu

  • 0
  • 1.477
Nasreddin Hoca kavuğuna kavuştu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi'ne ait Uzundere Rekreasyon Alanı içerisindeki göle maya çalan Nasreddin Hoca Heykeli’nin başı ve kavuğu kaideye oturtuldu. Yerden 37.5 metre yükseklikteki heykelin yaklaşık 6 ton ağırlığındaki baş ve kavuk bölümü 5 saat süren çalışmanın ardından dev bir vinç yardımıyla yerine konuldu.
 
 
Karabağlar Belediyesi’nin Uzundere’de 250 hektarlık alanda yaptığı rekreasyon çalışmaları hızla devam ederken daha önce gövdesi ve elleri takılan Nasreddin Hoca’nın baş ve kavuk bölümü de takılarak montajı tamamlandı. 3 bin metrekare alana kurulan göle maya çalan Hoca’nın heykelinin yapımı  için 25 kişilik özel bir ekip görev aldı. Özel konstrüksiyon olarak monte edilen baş ve kavuk bölümü Antalya’da yapıldı ve 4 tır ile montajın yapılacağı alana getirildi. Kalıbında beton ve polyester malzeme kullanılan Nasreddin Hoca heykelinin renklendirilmesinde akrilik boya kullanıldı. Uzundere'de Nasreddin Hoca heykelinin yapımının yanı sıra çevre düzenlemeleri de son hız devam ediyor.
 
Uzundere'de başka neler olacak
Uzundere Rekreasyon Alanı’nda tematik park ve oyun alanlarında, Nasreddin Hoca figürlü heykel binanın yanı sıra Nuh’un Gemisi’nin figüre edildiği heykel bina, restoran, kafeterya, ve kültür merkezi yer alacak.  Tematik park alanında, ejderha figürlü kaydıraklar, mantar kamelyalar;  oyun alanında ise Keloğlan, Pamuk Prenses Yedi Cüceler gibi çocukların çok sevdiği masal ve çizgi film kahramanları, fil, timsah, balık,  kaydıraklar, heykeller ve oyun grupları ve şark köşesi bulunuyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya ailesinin acı günü

İlk tadıma tam not

Kınık'ta Coşkulu kutlama

Konak’ın parklarında 23 Nisan coşkusu

Spor Salonu İçin Koştular

Hasta çocuklar unutulmadı

Arşiv