Ne vekili ne de Aksu'yu tanıdı

Kaçak yapılar konusunda hukuku uygulayan CHP’li Belediye Başkanı Erdoğan, partisinin vekilini de ne de İzmirli ünlü besteci- şarkıcı Sezen Aksu’yu da yasalara göre ‘tanımadı’!

  • 0
  • 1.413
Ne vekili ne de Aksu'yu tanıdı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Karaburun’da, Çukur dizisinin ünlü oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili’nin ilçe satın aldıkları arsalarına yaptıkları “tiny house”un kaldırılması gündeme gelmişti. CHP’li Karaburun Belediye Başkanı Av. İlkay Girgin Erdoğan, “Sınıfsız, imtiyazsız, kim ve ne olduğuna bakmadan Belediye mevzuatını herkese eşit uygulama konusunda yasaların yüklediği sorumlulukları unutmadan işlerini yapmaya devam edeceklerini” kamuoyuna açıklamıştı.

Başkan Erdoğan’ın bu sözünü havada bırakmadığı, uygulamalarıyla ortaya çıktı. 31 Mart Yerel 2019 Yerel Seçimleri’nden beş gün sonra 5 Nisan 2019’da CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın kız kardeşi Hatice Değirmenci ile evli olan Hilmi Değirmenci’nin Ardıç Plajı’nda denize sıfır kaçak prefabrik yapısını; Haziran 2020’de sanatçı Sezen Aksu’nun Manal’daki villasının kaçak havuzunu; Eylül 2020’de ise CHP Karaburun Eski İlçe Başkanı ve şimdilerde Belediye Başkan Aday Adayları arasında ismi yer alan Bülent Çumçum’un eşine ait yapının ruhsatsız çatısını mühürlemesi ve ceza kesmesi kayda geçti.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen Karaburun Yarımadası’nın, endemik bitki zenginliği ve özgün hayvan varlığıyla ülkenin özel coğrafyalarından biri olduğuna dikkat çeken CHP’li İzmir Karaburun Belediye Başkanı Av. İlkay Girgin Erdoğan, Çukur dizisinin ünlü oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili’nin ilçe satın aldıkları arsalarına yaptıkları “tiny house”un (küçük ev) kaldırılması ardından; “Yerel yönetim uygulamaları ile ilgili tüm yasa, yönetmelik, uygulama mevzuatı; ilçemizin her bir ferdi için bağlayıcıdır” sözüyle net mesaj vermişti.

CHP’li Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan’ın, ünlü dizi Çukur’da duvarlara yazılan “Olacak gibi değildi, olmadı da zaten!...” sözlerinin yer aldığı açıklamasında, “Karaburun’da, Bakan, Başkan, Milletvekili ya da bu vasıflı isimlerin yakını olmak, sanatıyla toplumun önde gelen kişisi olmak; bu yasa ve mevzuatın bağlayıcı hükümleri karşısında imtiyazlı olma sonucunu doğurmamaktadır” ifadelerine yer vermişti. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın bu sözlerinin, açıklamalarda kalmadığı ve belediye hizmetlerinde ‘makam gözetmeksizin’ uygulamaya yansıdığı pek çok örnek olduğu ortaya çıktı.

DÖNEMİN CHP MİLLETVEKİLİ BAYIR’IN ENİŞTESİNİN KAÇAK PREFABRİĞİNİ MÜHÜRLEDİ
İlk olarak Başkan Erdoğan, 31 Mart Yerel 2019 Yerel Seçimleri’nden sadece beş gün sonra 5 Nisan 2019’da CHP Eski İzmir İl Başkanı ve dönemin CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın kız kardeşi Hatice Değirmenci ile evli olan şu an hayatta olmayan Hilmi Değirmenci’nin Ardıç Plajı’nda denize sıfır kaçak prefabrik yapısını mühürlemişti.

Ardından Başkan Erdoğan, Haziran 2020’de ünlü sanatçı Sezen Aksu’nun Çatalkaya Mevkii’nde ünlü Manal Koyu’ndaki villasının kaçak havuzunu mühürleyerek, cezai işlem uygulamıştı. Sanatçı Aksu’nun 2018’de satın aldığı Karaburun Manal Koyu’ndaki villası, kaçak havuz ve denize atık bırakmak üzere kaçak boru döşendiği için Haziran 2020’de Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan talimatıyla mevzuat gereği Karaburun Belediyesi ekipleri tarafından yıkım ve söküm işlemleri yapılarak mühürlenmişti. Mührün Aksu tarafından sökülmesi haberleri ve ihbarı üzerine, belediye ekipleri bu kez kaçak havuzu kumla kapatmıştı.

PARTİSİNİN ESKİ İLÇE BAŞKANI VE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ÇUMÇUM’UN EŞİ DE CEZALI!
Partisi CHP’nin bir dönem İlçe Örgütü Başkanlığını yapan ve adı 31 Mart 2024 Belediye Seçimleri’nde CHP Karaburun Belediye Başkan Aday Adayları arasında olan Bülent Çumçum’un eşi Tuba Çumçum’a ait, Karaburun Merkez Mahallesi 140 Ada 13 parselde bulunan taşınmaz da Karaburun Belediye Başkanlığı tarafından 02.09.2020 tarihinde yapılan ve ilan edilen Encümen Kararı kapsamında, mühürlenmişti.
Çumçum’a ait taşınmaza yönelik yasal işlem, Karaburun Belediyesi Encümen kararında şu ifadelere dayanakla gerçekleştirildi: “Tuba Çumçum tarafından, Belediyemizden izin ve ruhsat alınmadan yapıldığı anlaşılan, halihazırda tek katlı taş evin üstüne ahşaptan 9,50x4,30 metre ebatlarında çatı katı, 2020/5 Cilt Sahife 4 Nolu Yapı Tatil Zaptı ile mühürlenmiştir. İmar Kanunu’nun 42. Maddesi’ne göre 7.357,02-TL idari para cezası verilmesine, para cezasının tebliğinden itibaren bir ay içinde Belediye veznesine ödenmesine oy birliği ile karar verilmiştir. 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 32.maddesine göre, durdurma yapı tatil zaptının yapı yerine asılmasıyla, yapı sahibine tebliğ edilmiş sayılır. 30 gün içinde ruhsatlandırılması gerekmektedir.” Encümen Kararında, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Meclis Üyeleri Doğan Özuslu ve Murat Gül, dönemin Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Cem Liman ve Mali Hizmetler Müdür Vekili Handan Kalalı’nın imzaları yer almıştı.

YARIMADA’DA “SİYASİ KAÇAK KAT”A MÜDAHALE BELİRSİZ!
CHP MYK VE CHP PM kararına göre, İzmir Karaburun’da “Yarımada’nın has kızı” olarak da bilinen mevcut Başkan İlkay Girgin Erdoğan aday gösterilmedi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadın bir aday çıkarma sözünün karşılığını CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ikna ederek Karaburun’da CHP Kadın Kolları Genel Merkez Yöneticisi Karşıyakalı Nurşen Balcı’nın ilan edilmesiyle aldı. 2019’da Urla ve 2024’te Karşıyaka için Başkan Aday Adaylığı dosyası alan ve CHP Karaburun Belediye Başkan Adayı ilan edilen Nurşen Balcı, CHP Karaburun İlçe Örgütü ziyareti sırasında “ilçeyle hiçbir bağı olmaması” nedeniyle kırmızı kart gösterilerek tepkilerin hedefi olmuştu. Nurşen Balcı, otomobilinin önü “ithal aday istemiyoruz” pankartları taşıyan Karaburunlularca kesilerek, istifa sloganları altında ilçeden ayrılmıştı. Karaburun’da CHP, seçime kısa bir süre kala seçim kampanyasına henüz başlayabilmiş değil ve AK Parti’nin ilçede 1 yılı aşkın süreyle görev yapmış Kaymakam kökenli adayı Eyüp Kaykaç, ‘yerli aday’ boyutuyla öne çıkmış kabul ediliyor ve propaganda çalışmalarında oldukça yol almış gözüküyor. Yarımada’da bu durum siyaseten ilçeye çıkılan ‘kaçak kat’a benzetilirken, bu duruma müdahalenin nasıl olacağı merak konusu…
Bahri KARATAŞ-URLA ( KHA)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv