Okçular olimpiyatlara hazır

Paralimpik Okçuluk Milli Takımı 24 Agustos’ta Japonyanın Başkenti Tokyo’da başlayacak paralimpik oyunlarına Antalya’nın Kemer İlçesi’nde hazırlanıyor. 20 Mayıs – 2 Haziran 2021 tarihleri arasını kapsayan milli takım kampında 14 sporcu ve 3 antrenör yer alıyor. 7 sporcunun olimpiyat vizesi aldığı okçuluk milli takımında 4 sporcu daha oyunlara katılabilmek için Çekya Cumhuriyetinde yapılacak yarışmalarda barajı geçmeye çalışacak.

  • 0
  • 1.008
Okçular olimpiyatlara hazır
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Paralimpik Okçuluk Milli Takımı 24 Agustos’ta Japonyanın Başkenti Tokyo’da başlayacak paralimpik oyunlarına Antalya’nın Kemer İlçesi’nde hazırlanıyor. 20 Mayıs – 2 Haziran 2021 tarihleri arasını kapsayan milli takım kampında 14 sporcu ve 3 antrenör yer alıyor. 7 sporcunun olimpiyat vizesi aldığı okçuluk milli takımında 4 sporcu daha oyunlara katılabilmek için Çekya Cumhuriyetinde yapılacak yarışmalarda barajı geçmeye çalışacak. 

Milli takım kampında çalışmalarını sürdürenler arasında Dünya ikinciliği, Avrupa Birinciliği ve uluslar arası yarışmalarda dereceye girmiş sporcular da yer alıyor. Tokyo Paralimpik oyunlarında başarılı olmak bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşı’mızı dünyaya dinletmek istediklerini belirten Burdur Gençlik Spor Kulübü’nden  dünya ikincisi paralimpik okçumuz Murat Turan iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi. Murat Turan “; Yaklaşık 7 yıldır okçuluk branşıyla ilgileniyorum. Burası Tokyo Paralimpik Oyunları hazırlık kampı. 7 sporcu arkadaşımızla birlikte gitmeye hak kazandık. İçimizde 4 tane daha alma hakkımız var. Şimdilik bunlarla yetiniyoruz, ama bu 7 kişiyle kalmayacaktır.  Diğer arkadaşlarımızıda alıp bu sayıyı 11’e çıkarmayı düşünüyoruz. 2019 Şampiyonasında bireyselde ve takımda Dünya İkinciliğim var.  İnşallah bunu Olimpiyat Madalyası da alıp daha iyi süslemek istiyorum.  Şanlı bayrağımızı orada dalgalandırmak istiyorum.”dedi.

Avrupa Şampiyonu okçularımızdan Bülent Korkmaz takımda dünya ikinciliği, Avrupa Şampiyonluğu ve Avrupa Kupası Şampiyonlukları bulunduğunu ve başarılara yenilerini eklemek istediklerine vurgu yaptı. Bülent Korkmaz; “ 7 kişi kota aldık. Diğer arkadaşlarımızın da kota almasını bekliyoruz. Hazırlanmaya çalışıyoruz. Bu madalyalara birer tane daha eklemek istiyoruz.” Dedi.

Milli takıma yeni katıldığını, bir süre önce Dubai’de ki Uluslar arası Okçuluk Turnuvasında birincilik aldığını belirten İstanbul Okçular Vakfı sporcularından Fatma Danabaş müsabakalar için hazırlık kampında olduklarını dile getirdi.

Okçular Vakfı sporcularından Sevgi Yorulmaz;  5 yıldır Milli Takım sporcusu olduğunu, bireyselde yurtdışından iki madalya kazandığını dile getirdi.

Okçular Vakfı Kulübünün milli sporcusu Öznur Cire 2 yıldır milli kadroda yer aldığını belirterek; “Kota alma için hala bir şanım var. Onun için çalışıyorum. O yarışmadan sonra inşallah paralimpik oyunlarına katılacağım” dedi.

Aynı kulübün sporcularından Zehra Özbey Torun’da ;”Daha önce takım olarak Avrupa ve Dünya İkinciliklerim var. Ferdi olarak ta iki kez Avrupa Kupası üçüncülüğüm var. Şu anda 2020 paralimpik oyunları için hazırlık kampındayız. Temmuz Ay’ında düzenlenecek kota yarışmasında kota almak ülkemi temsil edip madalyayla dönmek  istiyorum. “dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri  Engelliler Spor Kulübü sporcusu Vedat Aksoy çalışmaların çok iyi gittiğine dikkat çekti.  Vedat Aksoy; “Çok verimli bir şekilde geçiyor kamplarımız. Paralimpik oyunlarında elimizden geleni yapıp, ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. “dedi.

Milli Takım sporcularından (Güneydoğu Sınır Ötesi Güneş Operasyonu Gazilerinden)  Gazi Sadık Savaş‘ta paralimpik oyunlarında en iyi dereceleri almayı ümit ettiğini söyledi. Gazi Sadık Savaş; “Daha önce katıldığım birçok yarışmada hem ferdi hemde bireysel olarak pek çok madalyalarımız var. Umarım katılacağımız paralimpik oyunlarında da en iyi dereceleri alıp ülkemizi gururlandırmak istiyoruz” dedi.

Okçular Spor Kulübü’nden milli takıma gelen  Merve Niveroğlu kota yarışmalarında kota alarak paralimpik oyunlarına gitmek istediğini belirtirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünden  Yağmur Şengül hazırlık kampında çalışmaların çok iyi geçtiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünden  Özgür Özen 21 yıldır okçuluk sporuyla uğraştığını ve okçuluk sporunun pek çok yararı olduğunu analattı. Özgür Özen; “Okçuluk insana fiziki anlamda pek çok şey kazandırdığı gibi ruhsal dinginlik anlamında insana kazançları bol olan bir spordur. Özellikle engelli arkadaşlarımın rehabilite süreçlerinde bu sporla mutlaka tanışmalarını tavsiye ederim.”dedi.

                                    
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Okçuluk Milli Takımı Teknik Direktörü Özcan Ediz sporcularının 2019 – 2020 yılları arasında yapılan yarışmalarda Tokyo Paralimpik Oyunlarına katılabilmek için 7 kota aldığını söyledi. Özcan Ediz; “Hem o kota sayısını arttırmak, hem de  kota alan sporcularımızı antrene edebilmek için şu an federasyonumuzun desteğiyle kamp yapmaktayız. Performansı ileri duruma çekmeye çalışıyoruz.  Hedefimiz Temmuz Ay’ı içerisinde Çekya’da yapılacak olan yarışmaya katılmak. Orada kota sayımızı maksimum olan 12’ye ulaştırmaya çalışacağız. Sonrada Ağustos Ay’ı sonunda Olimpik Oyunlarda Tokyo’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımız istediğimiz gibi gidiyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Bu şekilde devam ettiğimizde paralimpik oyunlardan madalyasız gelmeyeceğimizi tahmin ediyoruz. “dedi.

Özcan Ediz, paralimpik okçuluk milli takımı kampında 14 sporcuyla 3 antrenör’ün görev aldığını, 2 sporcu annesi ile birlikte daha önce okçuluk sporuyla uğraşmış iki erkek gönüllünün de refakatçi olarak kendilerine destek verdiklerini sözlerine ekledi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv