Olten Filarmoni'den muhteşem gece

Olten Filarmoni Orkestrası Şubat ayı konserinde Dünya çapında ünlü soprano Aphrodite Patoulidou’yu ağırladı. Sevgililer Günü Konseri için 14 Şubat’ta Amsterdam’da muhteşem bir performans sergileyen orkestra, bir hafta arayla İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Yunan Soprano Aphrodite Patoulidou ile izleyiciye büyüledi.

  • 0
  • 322
Olten Filarmoni'den muhteşem gece
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Olten Filarmoni Orkestrası’nın Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlediği Şubat ayı konserinde ünlü Yunan soprano Aphrodite Patoulidou Usta Şef İbrahim Yazıcı ile birlikte sahne aldı.

Kendi ülkesinde yerel çalgılarla unutulmaz performanslar da sergileyen ünlü Soprano, Olten Filarmoni Orkestrası eşliğinde Vincenzo Bellini’nin eşsiz eserlerinin ardından, Sinfonia di ‘Norma’, I Capuleti e i Montecchi’den ‘Eccomi in lieta vesta – Oh! Quante volte’, ‘Casta Diva’ ve ‘Ah! bello, a me ritorna’ gibi eserlere hayat verdi. Gecenin sonunda ise Türk-Yunan dostluğunu ifade etmek için Türkçe ve Rumca seslendirdiği İzmir’in Kavakları Türküsü izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Geçtiğimiz haftalarda Münih Filarmoni Orkestrası ile sahneye çıkarak büyük başarı elde eden Aphrodite Patoulidou’yu İzmir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Olten Sanat Vakfı İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten, 10 yıldır dünyaca ünlü sanatçılarla devam eden yolculukta sanatseverlere yoğun ilgileri ve destekleri için teşekkür etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

San Remo’da Zafer

Yaşamı ve Şiirleriyle Bir Garip Orhan Veli

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

Arşiv