Pandemi sonrası buluşma

Temelin­de, sevgi, dostluk ve hoşgörü yatan ve resmi bir statüsü olmamasına karşın 57 yıldır her Çarşamba akşamı buluşan Çarşamba Grubu, pandemi nedeniyle ara verilen yıllık eşli buluşmalarından birini daha gerçekleştirdi.

  • 0
  • 2.482
Pandemi sonrası buluşma
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Temelin­de, sevgi, dostluk ve hoşgörü yatan ve resmi bir statüsü olmamasına karşın 57 yıldır her Çarşamba akşamı buluşan Çarşamba Grubu, pandemi nedeniyle ara verilen yıllık eşli buluşmalarından birini daha gerçekleştirdi.

Çok sayıda Çarşambalı eşleriyle birlikte katıldığı gecede Mehmet Kurt tarafından hazırlanan Barkovizyon gösterisi ve Nedim Kılınç’ın Çarşamba için yaptığı bestesi ilgi çekti. Gökçe Güzelaydın tarafından hazırlanan özel çarşamba plaketleri de kulüp üyelerine dağıtıldı. Konuk sanatçı Aslı Kılınç’da en güzel şarkılarını babası Nedim Kılınç’ın da mensubu olduğu Çarşamba Grubu üyeleri için söyledi. Prof.Dr. Saffet Mutluer, Nedim Kılınç, Sinan Yapar’dan oluşan Çarşamba Orkestrası’da grup üyesi arkadaşları için 3 parça çaldı.

Kaya Demircan yönetiminde Yankı grubunun müzikleriyle renklendirdiği gecede konuşan grubun müdavimlerinden Prof. Dr Saffet Mutluer, 20 Aralık 1965 Aralık ayında iki kadim dost Profösör Dr. Erdem Tunçbay ile Doçent Dr. Ergun Göksan öncülüğünde kurulan, yaz-kış, yağmur-çamur, soğuk-sıcak demeden haftanın her çarşambası buluşan, siyasi, sosyal, ekonomik ya da kültürel konuları tartışabilen bu grubun birlikte olabilme başarısının altında yatan gerçeğin saygı ve sevgi olduğunu söyledi. Mutluer, “Pandemi nedeniyle ara verilen eşli buluşmanın ilkinde birlikte olabilmek te çok güzel. Etkinliklerimize eşli geziler ve benzeri etkinlikler ile devam edeceğiz” dedi.
Fotoğraflar için

ÇARŞAMBA GRUBU’NUN BELİRLİ ÖZELLİKLERİ:
Çarşamba grubunda devam mecburiyeti ve kravat takma zorunluluğu yoktur…

57 yıldan beri tüm toplantılarda duvarda Türk Bayrağı ve Atatürk posteri bulunur, Kadehler önce Atatürk için ayağa kalkılarak tokuşturulur.

Çarşamba’nın sürekli başkanı başkanı yoktur, her toplantının başkanı o gün için toplantı­da seçilir.

Çarşamba toplantılarında her siyasi görüşten müdavim yer alır, toplantıya katılanlar tarafından önceden belirlenen gündem gereği o günün siyasi, sosyal, ekonomik ya da kültürel konular belirlenen zaman süreci ve disiplin içinde, saygıyla tartışılır.

Çarşamba Toplantılarında herkes yediğinin içtiğinin parasını öder.

Her 2 ayda bir eşli toplanılan yapılır, yılda en az 3 kez eşli olarak kalmalı geziler düzenlenir.

Yılda bir kez kuruluş yıldönümü kutlanır. Çarşamba Grubu kendi arasından topladığı parayla her ay 3 öğrenci okutur. En az 15 aileye erzak ve ihtiyaç maddesi yar­dımı yapar.
Fotoğraflar için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv