Perest; "Karadır Kara" diyor

ilk teklisi 'Yok Bana Bu Cihanda, İstanbul için yazdığı ikinci teklisi ‘Konstantinopolis’ ile rüştünü isbat eden İzmirli güzel sanatçı Maya Perest, Sony Müzik etiketiyle üçüncü teklisiyle müzikseverlerle buluştu.

  • 0
  • 1.450
Perest;
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

ilk teklisi 'Yok Bana Bu Cihanda, İstanbul için yazdığı ikinci teklisi ‘Konstantinopolis’ ile rüştünü isbat eden İzmirli güzel sanatçı Maya Perest, Sony Müzik etiketiyle üçüncü teklisiyle müzikseverlerle buluştu. Perest, karanlığın içinde kaybolmuş bir kadının hikayesini anlattığı çalışmasında türkü formatından beslenmiş ve eser bir ağıt niteliği taşıyor.

Çıkmaza girmiş ilişkilerin karanlık tarafına bakarak o karanlığın içinde kaybolmuş bir kadının hikayesini birinci ağızdan anlatan Maya Perest, “Sadece tek bir kadının değil, bütün kadınların hikayesi” diyor Karadır Kara için. Perest, “Her gün yeni kadın cinayeti vakaları birbirine ekleniyor. Haberlerde hep dış göz olarak baktığımız, cinsel veya fiziksel istismar görmüş kadınlar için yazdım Karadır Kara'yı. Kocaları, sevgilileri, babaları veya hiç tanımadıkları adamlar tarafından her gün haksız yere öldürülen kadınların sesi olmak istedim” diyor. Gülgün Dedeçam yönetmenliğinde çekilen klibinde ise Maya Perest, “Karadır Kara”nın ruhuna eş bir koreografi ile beden diliyle de paylaşıyor dinleyiciyle bu anlatıyı. Sözleri Maya Perest, Dündar Hızal, bestesi Maya Perest imzası taşıyan şarkıda prodüksiyon ve düzenlemede Tarkan Gözübüyük ile Ozan Tügen imzası dikkat çekiyor. Yaylı tamburda Muaz Ceyhan, gitarda ise Artun Efe Yüksel eşlik ediyor.

MAYA PEREST
1996 yılında İzmir'de doğan Maya Perest, 5 yaşında müzik eğitimi almaya başladı. Yedi yıl boyunca Dokuz Eylül Devlet konservatuarı yarı zamanlı piyano bölümü tamamladı. İlk bestesini on yaşında yaptı. Gitar, bağlama ve mandolin çalmayı öğrendi. İzmir Saint Joseph Lisesi ve daha sonra Fransa Montpellier Paul Valerie Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümünde Resim ve Sanat Teorisi eğitimi aldı. “Sanatta Nostalji ve Sürgün” üzerine yüksek lisans tezini hazırladı. 7 yıl Fransa’da yaşadı. Fransa’da yaşadığı öğrencilik yıllarında Türkçe, Fransızca ve İngilizce dillerinde besteler yaptı; piyanonun yanı sıra gitar, mandolin, bağlama, cura ve ukulele çalmayı öğrendi.
Şu an İstanbul’da yaşayan genç sanatçı, bir dönem dünyaca ünlü modacı Zühal Yorgancıoğlu’nun mankenliğini yapan, koreografiler gerçekleştiren ve aynı zamanda yazar da olan Şafak Fişek’in torunu ve annesi ile Sof Ajans sahibi Sonat Fişek’in kızı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Müzik ve Magazin’de 50 Fifty Farkı

Arşiv