Piri Reis Okulları “e twinning” programında

  • 0
  • 1.127
Yazı Boyutu:

Orion Vakfı Özel Piri Reis Okulları “e twinning” uygulamasına geçti. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, proje geliştirmek ve paylaşmak amacıyla Avrupa’daki okullar arasında oluşturulan “e twinning” uygulamasına geçen Piri Reisli öğrenciler ilk olarak Anıtkabiri ve bayrağımızı tanıttılar. Şimdi de Avrupa’daki arkadaşlarına Ege Bölgesini ve İzmir’i tanıtacaklar.
 
Özel Piri Reis Okulları İngilizce Bölüm Başkanı Emel Üstün “e twinning” ın bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik ettiğini söyledi. Üstün “e twinning” Portalı (www.etwinning.net) ana toplanma noktası ve çalışma alanıdır. Yirmi beş dilde mevcut olan “e twinning” portalının bugün yaklaşık 170 bin bireysel üyesi bulunmaktadır ve Avrupa'da iki veya daha fazla okuldan oluşan gruplar arasında 5324'ten fazla proje uygulanmaktadır. Portal, öğretmenlerin ortak bulması, proje oluşturması, fikirlerini paylaşması, en iyi uygulama alışverişinde bulunması ve “e twinning” platformunda bulunan çeşitli özelleştirilmiş araçları kullanarak hemen birlikte çalışmaya başlaması için çevrimiçi araçlar sağlamaktadır” dedi.
2005 yılında Avrupa Komisyonunun “e öğrenme” programının ana hareketi olarak başlatılan “e twinning” ın 2007 yılından bu yana “Yaşam Boyu Öğrenme” programına sıkı bir şekilde entegre edildiğini kaydeden Üstün, Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 33 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan European Schoolnet tarafından yönetildiğini söyledi. Üstün ayrıca “e twinning” ın ulusal düzeyde 35 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklendiğini de sözlerine ekledi.
 
Üstün “Okullarımızda ise anasınıflarında “Fairy-tale World of the Child” adlı “e twinning” projemiz Karşıyaka Piri Reis’te Nüket Çandır, Güzelbahçe Piri Reis’te Emel Üstün tarafından uygulanmaya başlandı. İlk çalışmalarda öğrencilerimiz kendilerini İngilizce konuşarak sundular, bayrağımızı boyadılar ve birbirlerine Anıtkabir’i yine İngilizce konuşarak tanıttılar. Bu ay ise İzmir ve Ege Bölgesini tanıtacağız. Tüm bu çalışmalar bu portala yüklendi ve partnerlerimiz ile paylaşıldı. 
Beraber çalıştığımız partner ülkeler grubu Romanya, Polonya, İngiltere, Portekiz ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 17 üyeden oluşmaktadır. Katılımla birlikte ilk sertifikamızı da aldığımız “e twinning” çalışmalarına zaman zaman velilerimizin de katılımını planlamaktayız” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv