REKTÖR PROF. DR. AKHAN,” HEDEFİMİZ FARKLI KÜLTÜRLERİN BİRLİKTE VAROLDUĞU BİR ÜNİVERSİTE YARATMAK”

  • 0
  • 757
Yazı Boyutu:

26-29 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenen 2nd International Advances in Applied Physics and Materials Science (2. Uygulamalı Fizik ve  Malzeme Bilimi Alanında Uluslararası Gelişmeler APMAS 2012) kongresi Antalya’da başladı.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ile Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün (GYTE) ortaklaşa düzenlediği kongreye İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan da katılarak kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. İKÇÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi  Dekanı Prof.Dr.Salih Okur’un organizayon komitesinde yer aldığı kongrede konuşan  Rektör  Prof.Dr. Galip Akhan İzmir'in 4. devlet üniversitesi olarak amaçlarının küresel bir  bakış açısı ile evrensel prensiplere bağlı kalarak ülkenin bilimsel ufkunu genişletmek olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. Akhan şöyle konuştu: “Hedefimiz farklı kültürlerin birlikte varolduğu bir üniversite atmosferi yaratmaktır. Bu sebeple, bölümlerimizin çoğunda eğitim dili İngilizce’dir ve öğrencilerimizin % 15’i yabancı ülkelerdendir”
 
“Hümanist ve öğrenci merkezli bir yaklaşım”
Birçok sosyal proje ve kültürel aktiviteler gerçekleştiren Katip Çelebi Üniversitesi'nin, oldukça kısa bir sürede akademik çevrelerde kaydadeğer bir prestij kazandığını vurgulayan İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Akhan, “Çalışmalarımızın nihai amacı, iyi eğitimli, aydınlanmış, özgüven sahibi, sosyal yaşamda başarılı ve evrensel değerlere bağlı mezunlar vermektir. Hümanist ve öğrenci merkezli bir yaklaşımla, öğrencilerimizin sosyal ve akademik başarılarına önem vermekteyiz” diye konuştu.
 
“Mühendislik Fakültesine yeni bölümler açılacak”
Tüm bölümleri için iddialı hedefleri olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin,“hem sanayi için, hem sanayi içinde bir üniversite” fikrini benimsediğini belirten Rektör Prof. Dr. Akhan, Mühendislik eğitimindeki temel ilkenin, üniversite ve en sanayi ortaklığı olduğunu söyledi. Prof. Dr Akhan konuşmasında Mühendislik bölümlerine katılması planlanan yeni bölümleri müjdeledi.
“Hedefimiz, öğrencilerimize eş zamanlı teorik ve uygulamalı eğitimin yanı sıra, saha içi (yerinde) uygulamaları gözlemleme fırsatı da sağlamaktır. Önceliklerimiz arasında olan Malzeme Bilimi ve Mühendislik Bölümü, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde açılan ilk bölümdür. Bu bölümü İnşaat, Elektrik ve Elektronik, Makine bölümleri izlemiştir. Yakın gelecekte, Biomedikal ve Mekatronik bölümleri ile öğrencilerimize hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi.
 
Kongre organizasyon komitesinde yer alan diğer üniversiteler aşağıdaki gibidir:
İstanbul Kültür Üniversitesi
Kocaeli Üniversitesi
Fırat Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi
Ege Üniversitesi
Ahi Evran Üniversitesi
Gediz Üniversitesi

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv