‘Rengarenk’ projede muhteşem final

  • 0
  • 786
Yazı Boyutu:

Kolektif Kültür Derneği’nin, Bornova Belediyesi ve Avrupa Birliği Egitim ve Gençlik Programları Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirdiği “Rengarenk Gençlik” projesinin finali “Çizmeli Kedi” müzikaliyle yapıldı. Maddi imkansızlık ve fiziksel engel gibi dezavantajlı kesimlerden gelen gençlerin bir araya gelerek sahneledikleri Müzikal’de dramadan, dansa, müzikten tiyatroya pek çok alanda yetenekler sergilendi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da izlediği müzikal büyük alkış aldı.
 
Kolektif Kültür Derneği’nin, Bornova Belediyesi ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nin desteğiyle başlattığı ‘Rengerenk Gençlik’ projesinin finali ‘Çizmeli Kedi’ müzikaliyle yapıldı. ‘Rengarenk Gençlik’ projesi, Altındağ’da özellikle dar gelirli, imkanları kısıtlı öğrenciler ve eğitilebilir engelli gençlere yeni bir ufuk açmak amacıyla 4 Aralık 2011’de başladı. Proje kapsamında, gençlere drama, tema, dans, müzik, tiyatro ve kukla eğitimleri verildi. Bornova Belediyesi Altındağ Rekreasyon Alanı Yıldız Kenter Sahnesi’nde 3 ay boyunca verilen eğitimlere katılan 30 dezavantajlı genç, final gösterisinde sahneye çıkmanın heyecanını yaşadı.
Üç aylık eğitim ve final gösterisi sayesinde, projenin en önemli amaçlarından biri olan dezavantajlı gençlerin toplumla kaynaştırılması da sağlandı. Proje kapsamında gençlerin sosyalleşmeleri, kendilerini anlatabilmeleri, aile ve çevreleriyle etkili iletişim kurabilmeleri, kendilerinin ve başkalarının farklılıklarını olduğu gibi kabul edebilmeleri, birlikte çalışma ve ürün elde edebilme becerileri kazanmaları da hedeflendi. Gençler birlikte üretmeyi öğrendi. Gençlerin sosyalleşmesi için atölye çalışmaları yapıldı, psikolojik destek sağlandı, psikodrama ve yaratıcı drama etkinlikleri yapıldı. Kültür gezileri düzenlendi. Gençlerin yanısıra ailelere de bu eğitimler verildi.“Rengarenk Gençlik” projesine gönüllü üniversite öğrencileri de destek verdi. Ceren Özkarataş ve Yasemin Beydeş’in yönetmenliğini üstlendiği ‘Çizmeli Kedi’ müzikaline Bornovalılar yoğun ilgi gösterdi.

Fiziki projelerin yanında sosyal ve kültürel çalışmalara da büyük önem verdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerini büyük önem verdiklerini belirterek, “Boronva Belediyesi olarak insana yapılan yatırımı en büyük yatırım olarak görüyoruz. Bu nedenle ‘Rengarenk Gençlik’ projesine de büyük önem verdik. Bu projeden imkanları kısıtlı öğrencilerle engelli gençlerin çok büyük fayda gördüğüne inanıyorum. Umarım bu proje herkese örnek olur” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv