Romanya Ulusal Günü kutlandı

İzmir Romanya Başkonsolosu Mioara Ştefan, Romanya Ulusal Günü nedeniyle La Cigale Restoran’da bir resepsiyon düzenledi.

  • 0
  • 3.691
Romanya Ulusal Günü kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Romanya Başkonsolosu Mioara Ştefan, Romanya Ulusal Günü nedeniyle La Cigale Restoran’da bir resepsiyon düzenledi. Uzun bir aradan sonar düzenlenen resepsiyona Dış İşleri Bakanlığı Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Federal Almanya İzmir Başkonsolosu Detlev Wolter, İtalya Konsolosu Valerio Giorgio, fahri konsoloslar ile İzmir’de yaşayan Romanya vatandaşları katıldı. Konuklar geceye özel hazırlanan geleneksel Çörek’den kopardıkları parçayı tadarak salona girdi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Mioara Ştefan, Türkiye ve Romanya’nın ticaret ve ihracatta önemli partner olduklarını söyledi. Romanya’da kayıtlı olan 17 binden fazla Türk şirketi olduğunu ekleyen Başkonsolos Ştefan, “gecenin oluşmasında da katkısı olan; aynı isimle Romanya’da faaliyet gösterip, ambalaj malzemeleri konusunda lideri Dentaş Kağıt Sanayi A. Ş. Türkiye, Köstence’deki ROMAGRA development’in sahibi olan ve Romanya’daki yağlı tohum ve tahıl alanında faaliyet gösteren önemli şirketi SOKTAS var. Her sene Romanya’ya özel olan yemeklerle yanımızda olan kişi; 30 seneden fazladır Romanya’da yaşayan bir Türk’tür. SAREROM, Olimpia ve Marathon gibi Romanya’daki bir sürü şirketin sahibidir. Bu akşam, Romanya’nın ulusal gününü kutlamak adına ilk defa bizimle beraber olabildiler, kendisi ve Romen eşi Alina. Canım arkadaşım Levent Atın, çok teşekkür ederim” dedi.

Başkonsolos Mioara Ştefan, konuşmasını herkesi Romanya’yı ziyaret etmeye davet ederek; “isterim ki Romanya’nın ne kadar güzel bir ülke olduğunu kendiniz görün. Bütün sene boyunca ve özellikle Noel zamanında” şeklinde tamamladı.

Dış İşleri Bakanlığı Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya’da Türkiye ve Romanya’nın tarihsel, insancıl ve kültürel bağlarına dayanan çok yakın ilişkileri bulunduğunu dile getirdi. Babasının Bükreş’teki Türkiye Büyükelçiliğinde askeri ataşe olarak görev yaptığı süre boyunca çocukken iki sene yaşadığı ilk yabancı ülkenin Romanya olduğunu ve kalbinde çok özel bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından müzik eşliğinde Romen yemekleri ve içecekler konuklara ikram edildi.

Gecenin fotoğrafları için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Mübeccel ile İrfan yaşamlarını birleştirdi

31. İzmir Avrupa Caz Festivali başladı.

Cesaretin İvmesi

Ekol Sağlık Grubu 17 Yaşında

Arşiv