Sağlık Serbest Bölgesi için en uygun alan Yarımada

  • 0
  • 1.418
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, İzmir Sağlık Serbest Bölgesi için en uygun alanın Yarımada Bölgesi olduğunu açıkladı. EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı makamında kabul eden Başkan Kocaoğlu, projenin İzmir’in değerine değer katacağını belirterek, “ Bakanlar Kurulu’nun İzmir’e bu projeye onay vermesi için canla başla çalışmaya hazırız.” dedi.  Kocaoğlu, ilk etapta da Yarımada Bölgesi’nde arazi çalışması yaptırma sözü verdi.
Genel Başkan Hüseyin Aslan ise, ilgili kurulların artık oluşturulması gerektiğine dikkat çekerek, “ Yaklaşık 20 günde önemli temaslarda bulunduk. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a konuyu bizzat aktardım. Sadece hükümet kanadıyla da yetinmedik. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da birebir görüşmemizde projeyle yakından ilgilendi. Yine Sayın Valimiz de bu konuda talimat verdi. Müthiş bir sinerji yarattık. Bu ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun da göstergesidir.” dedi. 
 
“2050 yılında çok daha modern ve marka kent İzmir” hedefiyle yola çıkan ve sıra dışı projeler üretmeyi amaçlayan EGE-KOOP Proje Merkezi’nin ilk ürünü İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’ne yerel idarenin zirvesi de ‘olur’ dedi. Önceki gün EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı makamında kabul ederek, projeye ilişkin bilgiler alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “ EGE-KOOP gerçekten insanı heyecanlandıran dev bir proje hazırlamış.” dedi.

KOCAOĞLU: DOĞRU VE AKILCI BİR PROJE…
İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’nin sadece belli bir zaman dilimini kapsamadığını, kentin gelişimine paralel şekilde bölgenin de gelişip, büyüyeceğini belirten Kocaoğlu, “ İlerleyen yıllarda sağlık alanındaki her yatırım büyük önem taşıyacak. Dünya nüfusu yedi milyara ulaşmış durumda. Ve bu sayının çoğunluğu özellikle de Avrupa nüfusu yaşlılardan oluşuyor. Dolayısıyla sağlık alanında bir hedef çizmek, bu yönde projeler geliştirmek bence de son derece doğru ve akılcı bir yaklaşım.” ifadelerini kullandı.

“ARAZİ ARAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLAYALIM…”
İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’nin hayata geçirilmesi halinde İzmir’in değerine değer katacağından şüphesi olmadığını kaydeden Kocaoğlu, “ Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Bakanlar Kurulu’nun en azından Serbest Bölge ilan edeceği kentler arasına İzmir’i de dahil etmesi için canla, başla çalışırız. Ayrıca proje için Yarımada Bölgesi’nin düşünülmesi de son derece doğrudur. Biz de bu konuda bölgede uygun arazi arama çalışmalarına başlayalım.” diye konuştu.
 
ASLAN: ARTIK KURULU OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR?
Görüşmede EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan da, Bakanlar Kurulu’na başvuruyu yapacak kurulların bir an önce oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. İstanbul, Antalya ve Samsun’un başvuruyu çoktan yaptığını kaydeden Aslan, “ EGE-KOOP’un Dünya’da ikinci, Akdeniz ve Ege Coğrafyası’nda da ilk örneği İzmir’de olacak bu önemli projenin hayata geçirilmesindeki misyonu; katılımcı bir anlayışı ortaya koymaktır.  Günümüzde devletler değil şehirler yarışıyor artık. Dolayısıyla da ‘Her Dünya kenti bir misyon taşır’ ilkesiyle hareket ediyoruz.  “Medya, Hükümet ve STK” ile gerekli kurullar oluşturulup, proje kurumsallaştıktan sonra ilgili taraflarla işbirliği içerisinde bu dev proje kentimize kazandırılmalıdır. EGE-KOOP projenin her aşamasında ve tüm uygulama sürecinde üzerine düşen görevi yerine getirmeye hazırdır.” dedi. Temasları hakkında da bilgi veren Aslan, “ Yaklaşık 20 gün içerisinde önemli temaslarda bulunduk. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’a konuyu bizzat aktardım. Sadece hükümet kanadıyla da yetinmedik. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na projemiz hakkında sunum yaptık. Görüşmemizde projeyle yakından ilgilendi. Sayın Valimiz de konunun araştırılması yönünde talimat verdi. Gittiğim her çevrede de proje soruluyor. Müthiş bir sinerji yarattık. Tüm bunlar hem İzmirli’nin bu projeyi sahiplendiğinin hem de ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun göstergesidir.” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Arşiv