Şampiyon kızlar iddialı

  • 0
  • 1.043
Yazı Boyutu:

UEFA Kadınlar  Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme turundason 32 takım arasına kalan ilk Türk takımı olma unvanını elde eden KonakBelediyesporlu futbolcular Bosna Hersek’ten İzmir’e döndü.  Adnan Menderes Havalimanı’nda Göztepe, Karşıyakave Altınordulu taraftarlar tarafından, çiçekler, pankartlar ve davul zurnaeşliğinde karşılanan kızlar için “Avrupa Şampiyonu” sloganları atıldı. Teknikdirektör ve futbolcular, maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen KonakBelediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a teşekkür ettiler. 

Üçte üç yaparakTürkiye’nin spor gündemine oturan Konak Belediyesporlu kızlar havalimanıçıkışında kendilerini karşılayan taraftarla ile başarıyla gelen mutluluğupaylaştılar. Futbolcular davul zurna eşliğinde oynadılar, bir üst tura çıkmanınkeyfini yaşadılar. Teknik Direktör Hüseyin Tavur, 32’lik grupta da iddialıolduklarını söyledi.  5 Eylül’de İsviçre'nin  Nyon kentinde kuraların çekileceğinihatırlatan Tavur, eleme usulü yapılacak olan karşılaşmalardan başarıyla çıkacaklarınıifade etti. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan da kızlardan AvrupaŞampiyonluğu beklediklerini belirterek kadın futbol takımının Türkiye’ye birilk yaşatacağını söyledi.

Başkan Tartan İzmirli kızların tarih yazdığını belirterek şöylekonuştu: “Kadın futbolcularımızın başarısı bizi gururlandırdı, İzmir sporu içinbüyük bir sevinç ve heyecan kaynağı, kadın futbolcularımızla hem şampiyonluğu hem de Avrupa’da başarıyıyakaladık. Burada gerçek bir zafer kazandık. Hakan Tartan olarak hayalim; İzmir’in köklü kulüplerinin de süper ligteböyle başarıya koşması.  Sanıyorum kadınfutbol takımımızla bunun başarılabileceğinin bir örneğini verdik. Amaç; Altay,Göztepe, Karşıyaka, Altınordu, İzmirspor ve Bucaspor için de aynı birlikle veberaberlik tablosunu, isteğini, heyecanını ve özverisini ortaya koymak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Yarımada Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu

Aliağa, Satranç Tutkunlarına Ev Sahipliği Yapacak

19 Mayıs'a özel futbol turnuvası

17. Yarımada Spor Oyunları Çeşme’de başladı

Arşiv