Sarıgedik'ten Ali Erten Sorusu

İZVAK seçiminde listesini kapalı oylama yapılmadığı için geri çeken Emre Sarıgedik, Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı'dan Ali Erten'e olan desteğinin sebebini açıklamasını istedi.

  • 0
  • 929
Sarıgedik'ten Ali Erten Sorusu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın (İZVAK) seçimli olağan genel kurulunda Ali Erten başkanlığındaki yönetim, üç yıl daha oy birliğiyle göreve getirilmişti. Dinamik Grup adına başkan adayı olan Emre Sarıgedik, Karşıyaka Başkanı Turgay Büyükkarcı’nın Başkan Ali Erten’e gerek imza atarak gerekse kongrede açık oylama yapılmasına destek vermesini eleştirdi. Sarıgedik, “2015 yılında ünlü iş insanı Erdal Acar, Karşıyaka'ya karşılıksız 22 milyon TL verip üstüne sponsorumuz Yaşar Holding’in euroleage bütçesi olarak verdiği rakamlarla 50 milyonluk bütçe oluştuğu dönem 1. Lig’den Süper Lig’e çıkmanın hesaplarını yaparken takım o sezon küme düşmenin hüznünü yaşadı. O günkü bu rakam kulüp tarihimizin döviz bazındaki en büyük bütçesidir. Şu anda da kulübümüz Misli.com 3. Lig’de savaş vermekte. O dönemin transferlerine maaşları ödenmediği için birçok futbolcu kulübe ihtarname çekmişti. Ve o dönemin ceremesini Karşıyaka senelerce sırtında hissetti. Bugüne geldiğimizde de yeşil kırmızılı camiada transfer yasağının olmasının sebebi, o günlerdeki hatalardı. Peki bu borçları yapanlara kefil olmak hangi akla hizmettir? 109 yıllık köklü çınarı bıçak altına sokan isimlere neden arka çıkmakta, destek olmaktadır? Sayın Büyükkarcı Kulüpler Birliği’nde alınan ortak karar neticesinde Erten’i desteklediğini ifade etti. Peki o zaman Büyükkarcı’ya soruyorum; Kulüpler Birliği’nin mi yoksa Karşıyaka Spor Kulübü’nün mü temsilcisisin? Bu işin arkasında ne var? Kendisinden açıklama beklediğimi duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Büyükkarcı, neden bu yanlışı yaptı? Bu işin gerçek yüzü nedir? “
“Kulübün kongresine hatta maçına bile gitmeyen veya gidemeyen , tarihi bütçe ile küme düşülen sezonun mimari olduğu tüm camiaca konuşulan Erten’e destek vermek kendisine yakışmadı” diyen Sarıgedik, “Küme düşmeler yetmezmiş gibi transfer yasağı ve puan silme cezası ile Karşıyaka yıllarca boğuşmuştur. Ayrıca biz Karşıyaka’nın çocukları olarak aday olurken 3. Lig’e demir attığımız bugünlerde başı çeken Erten’e destek vermek Karşıyaka camiasına yapılan bir yanlıştır. Camiamızın tam desteğini aldık ama kulüp başkanımız, Ali Erten’i destekliyoruz diyerek destek verdi, Karşıyaka Spor Kulübü’nü temsilen bu kararının altına da imza attı. Ayrıca ilk başta da bu kararını bizimle muhatap bile olmayıp Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu üstünden iletti.  Sonra da destek imzası attı” şeklinde konuştu. Sarıgedik, “Baskı telefonlarının yapıldığı seçimde Büyükkarcı açık oylama olsun diye en önde el kaldırdı. Büyükkarcı neden bu yanlışı yaptı? Bu işin gerçek yüzü nedir? ” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv