Sındır’dan Milli Eğitim Bakanı Dinçer’e çağrı “Okulların fiziki sorumluluğunu ödenekleriyle birlikte belediyelere devredin”

  • 0
  • 1.312
Yazı Boyutu:

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, altyapı sorunlarını tespit etmek için ziyaret ettiği Muharrem Candaş İlköğretim Okulu’nda daha önce Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e yüzyüze ilettiği çağrıyı yineledi. Başkan Sındır, tüm okulların fiziki sorumluluğunu ilçe belediyelerine ödenekleriyle birlikte devredilmesini istedi
İlçedeki okulların boya, tadilat ve çevre düzenlemeleri için yılda 1.5 milyon lira kaynak ayıran Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Naldöken Muharrem Candaş İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti. Okul müdürü Gürsoy Kubilay’ın belediyeden isteklerini dinleyen Başkan Sındır eğitimin kalitesinin artması için her zaman destek vereceklerini söyledi. Kubilay, okullarının çatısının aktığını, asfalta ve odunları saklayacak bir depoya ihtiyaçları olduğunu belirterek, “Okulumuzun kantini küçük olduğundan öğrenciler için üzeri kapalı bir kamelya istiyoruz. Bornova Belediyesi’nin engelliler için yaptığı kaldırım ve merdiven düzenlemeleri okulumuzun çevresindeki vatandaşların hayatını kolaylaştırdı. Bu hizmet için çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
Her yıl okullara 1.5 milyon TL bütçe ayırdıklarını, çevre düzenlemesi, boya badana işlerinin yapılmasını sağladıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Okulların sorumluluğu bizde olmamasına rağmen çocuklarımızın daha iyi fiziki şartlarda eğitim alması için biz bu konuya ciddi şekilde eğiliyoruz. Üstelik bu konuda devletten tek kuruş ödenek de almıyoruz. Artık okul müdürlerimiz de zaten her türlü ihtiyaçlarını bizden talep ediyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer ile bir toplantıda birlikteydik. Kendisine bir belediye başkanı olarak okulların içinde bulunduğu durumu anlattım. Benim eşim de ilköğretim okulu öğretmeni. Bu nedenle okulların içinde bulunduğu durumu çok yakından biliyorum. Yakacak dışında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan destek alınamıyor. Okullarda yeni kayıt olan öğrencilerin velilerinden ücret alınması da doğru değil. Bu nedenle kendisine ilçelerde bulunan okulların sorumluluğunu kanun çıkararak ödenekleriyle birlikte belediyelere devretmelerini önerdim” diye konuştu.
 
Naldöken Muharrem Candaş İlköğretim Okulu ziyareti sırasında da bu konuya değinen Başkan Sındır, “Buradan çağrıda bulunuyorum. Okullarımızın Milli Eğitim Bakanlığımızca ayrılan ödenekleri ile birlikte ilçe belediyelerine devredilmesinde fayda var. Bir bireyin kişilik gelişimi sadece fizik, kimya, matematik gibi öğretilerle olmaz. Kültür, sanat, spor ve eğitimin her türlü alanı ile de desteklenmesi gerekir. Benim için en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Çocuklarımızı okulda aldıkları öğretimi sosyal, kültürel alanlarda eğitsel faaliyetlerle tamamlamamız gerekir. Bugünkü çocuklarımız bundan 5-10 sene sonra bu kente hizmet edecekler. Benim bütün gayretim bu çocuklarımızın geleceğin aydın bireyleri olarak en iyi şekilde yetişmelerine katkı koyabilmektir” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv