Skoop Pop-Up Alaçatı’da

SKOOP, Sürdürülebilir toplumsal fayda için gerçekleştirdiği projelere destek sağlamak amacıyla “SKOOP Pop-up Store”u açtı. YOURBAG, atık deri, kamyon ve tır bezlerinden çantaya dönüştürdüğü el yapımı ürünleri, Alaçatı’nın sanatla bütünleşmiş oteli Monreve Alaçatı ev sahipliğinde ziyaretçilerin ilgisine sundu. Ürünlerin satışından elde edilen gelir, çevre ve iklim konularındaki projeler için SKOOP'a bağışlanacak.

  • 0
  • 3.121
Skoop Pop-Up Alaçatı’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sosyal Kooperatiflerin dünyada ve Türkiye’deki örneklerinin giderek artması sosyal fayda ve girişimcilik anlamında önemli aktörler haline gelmelerini sağlıyor. Bir sosyal girişimcilik modeli olarak 2021 yılında kurulan ve ilk yıl odağına iklim, çevre ve sürdürülebilirlik konularını alan SKOOP, ortak iş modelleriyle sürdürülebilirlik ve dönüşüm konulu projelere destek oluyor.   
“Yaşam İçin Elele” mottosuyla projelerini yürüten SKOOP, Yourbag markasının NAK Kargo ve Sepiciler Deri Sanayi firmalarının desteğiyle; atık deri, kamyon ve tır bezlerinden çantaya dönüştürdüğü el yapımı ürünleri, ortak bir amaç için Monreve Alaçatı içerisinde gerçekleştirdiği ilk Skoop Pop-up store’da satışa sundu. 

Eğlencenin merkezinde huzuru vadeden, her odasında ayrı bir hikayesi olan, sanatla iç içe bir otel, Monreve Alaçatı, sanat odaklı dekorasyonuyla dikkat çekiyor.  Skoop pop-up store’a ev sahipliği yapan Monreve Alaçatı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Merve Arkas, “Monreve Alaçatı olarak biz de Skoop’un sosyal fayda yaratma hedefi ile girişimci ruhumuzu bir araya getirdik ve hotelimizin kapılarını bu değerli etkinlik için açtık. İnsanın, toplumun ve tüm canlıların kaliteli ve etkin yaşam sürmesine katkı sağlamak için kurulmuş olan İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi’nin bu özel etkinliğine ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
 
Birleşmiş Milletler ’in sürdürülebilir kalkınma ve küresel amaçları çerçevesinde programı hazırlanan ve İzmirli 12 iş insanının bir araya gelmesiyle kurulan ve güçlü projeler üreten çalışma gruplarına sahip olan İzmir Sosyal Kalkınma ve İşletme Kooperatifi SKOOP’un Yönetim Kurulu Başkanı Işıl Nişli, “Doğa bize her zaman çok bonkör davranıyor, bizim görevimiz doğanın bize sunduğu nimetleri doğru şekilde değerlendirmek, gelecek kuşaklara doğaya saygıyı ve kaynaklarımızı doğru kullanmayı öğretmek. Elimizdeki her malzeme dönüştürülebilir. YOURBAG markasının atık deri, kamyon ve tır bezlerinden çantaya dönüştürdüğü el yapımı doğaya saygılı ürünleri, çevre ve iklim konularındaki projelerimize destek sağlayacak. Skoop pop-up store etkinliğimizin hayata geçirilmesinde yanımızda olan ve bize kapılarını için Monreve Alaçatı Hotel’e çok teşekkür ederiz” dedi. 

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

8 Mart buluşması

Arşiv