Söyleyeceklerim duvarda asılı

  • 0
  • 680
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Kültür ve Sanat Dayanışma Kurulunun düzenlediği, Mehmet Aslan’ın Karikatür ve Satirik Heykel Sergisi Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisinde açıldı.
Serginin açılış konuşmasını Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş yaptı. Prof. Dr. Semih Güneş, “Sanat, yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olarak tanımlanabilmektedir. Sanatçı ise eserleriyle, olguları farklı bir boyutta, ölçütlerde topluma yansıtabilen çalışmalarında hayal gücüne farklılık da katarak özgün bir şekilde eser olarak ortaya koyan bu işte ustalığı ve mahareti olan insandır” dedi. Prof. Dr. Güneş sanatsız bir toplumun yaşamayacağını sözlerine ekledi. Ege Meslek Yüksekokulu Sanat Galerisini, sanatseverlerle, sanatçılarla ve eserleri ile buluşturmayı amaç haline getirdiklerini ifade eden   Prof. Dr. H. Semih Güneş, Sanatçı Mehmet Aslan’a teşekkür ederek, Mehmet Aslan’ın Karikatür ve Heykel Sergisine ev sahipliğini yaptıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti.
Mehmet Aslan, söyleyeceklerini, hem iki boyutlu hem de üç boyutlu çalışmalarıyla ortaya koyduğunu ifade etti. Mehmet Aslan tema olarak ta kötü insanları deşifre etmeye çalıştığını söyledi. Sanatçı eserlerine tek tek bakıldığında ne demek istediğinin görüleceğini söyledi.İZMİR(Ege Ajans/ Hande Kıvrak)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv