Spor başarısı ‘burs’a dönüştü

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, milli sporcuların vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyarak akademik yönden de kendilerini geliştirmesi amacıyla başlatılan “Milli Sporcu Bursu” uygulaması, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki (İEÜ) 5 gence fırsat yarattı.

  • 0
  • 2.094
Spor başarısı ‘burs’a dönüştü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, milli sporcuların vakıf üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuyarak akademik yönden de kendilerini geliştirmesi amacıyla başlatılan “Milli Sporcu Bursu” uygulaması, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki (İEÜ) 5 gence fırsat yarattı. Bakanlık ve İEÜ arasında imzalanan protokol sayesinde eğitimlerine bu yıl başlayan  Doğa Deniz Çıkman, Zeynep Tuncalı, Bengü Aktarmaç, Batuhan Arslan ve Fevzi Arda Duru; spordaki başarılarını üniversite sıralarına taşıyarak hayal ettikleri bölümde okuma imkanı buldu.

“Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı”, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun da katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, burs imkanından yararlanan öğrenciler ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar da yer aldı. İzmir Ekonomili öğrenciler, Ankara programı kapsamında Anıtkabir’i de ziyaret etti.

GENÇLERİ MOTİVE EDECEK
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, milli sporcuların eğitimine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Özgener, “Üniversite olarak, öğrencilerimize sadece nitelikli eğitim vermekle yetinmiyor; spor ve sanat gibi farklı dallarda da kendilerini geliştirmeleri için onları teşvik ediyoruz. Üniversitemizin milli sporcuları, inanıyorum ki spordaki başarılarını eğitim hayatlarında da sürdürecek, ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil edecek. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından milli sporcuların desteklenmesi için sağlanan bu imkanın, gençlerimizi spora yönlendirecek çok önemli bir motivasyon kaynağı olacağına inanıyorum” dedi.

DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ise, “Spordaki üstün yeteneklerini gösteren gençlerimiz, şimdi de bunu akademik hayatta kanıtlama fırsatı buldu. Kampüsümüzde milli sporcularımızın bulunması, diğer gençlerimiz için de güzel bir örnek. Önümüzdeki senelerde de sporcu gençlere burs vermeyi ve onları en iyi şekilde yetiştirmeyi sürdüreceğiz. Üniversitemizde, öğrencilerimize aşılamaya çalıştığımız bir konu da nitelikli ve etkin zaman yönetimi. Güne dair doğru bir planlama ve zaman yönetimiyle, hem spora hem derslere yeteri kadar zaman ayırmak mümkün. Milli sporcu öğrencilerimizin başarısı, bu durumun en güzel kanıtı” diye konuştu.

BURS ALAN ÖĞRENCİLER
Psikoloji Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Zeynep Tuncalı (Lazer Yelken): Yelken gibi zor bir sporu, eğitim ile bir arada yürüttüm ve burs alarak kendime üniversite kapısını açtım. Bizlere güvenen, burs imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Burs uygulaması, ülkemiz adına da güzel bir farkındalık oldu.

 
İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Fevzi Arda Duru(SAĞDA) (Taekwondo): Böylesine önemli bir fırsatı yakaladığım için çok mutluyum. Taekwondo üzerine uzun süre çalıştım, spora çok emek verdim. Bu emeklerimin karşılığını da almış oldum. Çok mutluyum.
Psikoloji Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki Bengü Aktarmaç (Yüzme): Spor ile eğitim; birbirini zorlaştırıcı değil, tamamlayıcı etkenler. Yüzme tutkum, eğitimde de bana fırsatlar yarattı. İstediğim üniversite ve bölümde, tam burslu okuyorum. En büyük hedefim, olimpiyatlarda yer alarak ülkemi temsil etmek.

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Programı öğrencisi 18 yaşındaki Batuhan Arslan -HABER fOTOĞRAFI (Rüzgar Sörfü): Kendimi çok şanslı hissediyorum. Bize duyulan güveni boşa çıkarmamak adına, hem sporda hem de eğitimde başarılı olmak için daha çok çalışacağım.
Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki Doğa Deniz Çıkman (Yelken): 9 yaşında başladığım yelken sporunda, Milli Takıma kadar yükseldim. Ancak spora devam ederken, üniversiteli olmayı da çok istiyordum. Aldığım burs, eğitim ve sporun aslında bir bütün olduğunu gösterdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv