Tango ve Aşk Collective Studio’da

Mimar- Ressam İpek Taşkın Saumell, ilk kişisel resim sergisi “Tango ve Aşk”ı; dekorasyonunu yaptığı, tango ile tanışıp büyüsüne kapıldığı, eşi Jose Saumell ile tanışmasına vesile olan ve kendisi için büyük önem taşıyan Collective Studio’da açtı.

  • 0
  • 1.649
Tango ve Aşk Collective Studio’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Mimar- Ressam İpek Taşkın Saumell, ilk kişisel resim sergisi “Tango ve Aşk”ı; dekorasyonunu yaptığı, tango ile tanışıp büyüsüne kapıldığı, eşi Jose Saumell ile tanışmasına vesile olan ve kendisi için büyük önem taşıyan Collective Studio’da açtı.

Saumell’i ilk kişisel sergisinde eşi Jose Saumell, babası Nihat Taşkın, mimarlar, ressamlar, resim tutkunları ve sanatseverler katıldı. Saumell’in farklı boyutlarda çalıştığı 19 tuval üzeri tango konulu akrilik tablosu sergi açılışına katılan sanatseverlerin beğenisini kazandı.
İlk kişisel resim sergisini dekorasyonunu 2019 yılında tamamladığı ve hayatında büyük önemi olan bu dans okulunda açmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Saumell, “2018 yılında bir arkadaşım vesilesi ile geldiğim İzmir Dans Akademisi’nde kendimi tangonun büyüleyici dünyasının içinde buldum. Dansa başladıktan 3 ay sonra, aynı dans okulunun düzenlediği dans gecesinde Arjantin‘den Avrupa’ya gezmek için gelen ve yolu İzmir‘e düşen, benim gibi gezgin Jose Saumell ile tanıştım ve 2020 yılında evlendik. Eşimin desteği ile resme daha çok eğildim. 2015 yılında Güney Afrika‘ya yaptığım seyahatte doğal yaşamdan çok etkilendim ve resim tutkum tekrar gün yüzüne çıktı. Doğa ile ilgili resimler, pandemi sürecinde evimin karşısında bulunan duvar başta, 20 metreye varan farklı boyutlarda ve konularda duvar resimleri yaptım. Mimarlık ve iç mimarlığın yanında aktif olarak resim yapmaya devam ediyorum” dedi.
Sergi 31 Temmuz a kadar pazar günü hariç, 17.00 ile 20.00 saatleri arasında gezilebilecek.

İPEK TAŞKIN SAUMELL
12 Temmuz 1976 yılında Kırklareli‘nde doğdu. Babasının mesleğinden dolayı ilk, orta ve lise öğrenimini memleketi Kırklareli, Isparta, Adapazarı, Kütahya gibi farklı farklı kentlerde tamamladı. Seyahat tutkusu farkında olmadan o yaşlarda başlamıştı.
12 yaşında resim yapmaya başlayan İpek Taşkın Saumell, üniversite yıllarına kadar resim yapmaya devam etti.1994 yılında Eskişehir Osmangazi üniversitesi Mimarlık bölümünü kazandı. Perspektif, renk bilgisi, temel tasarım, geometri gibi resim hayatını destekleyen dersler aldı. 1999 yılında mezun olur olmaz; Eskişehir‘de açtığı ofiste profesyonel meslek hayatına başladı.2000 yılında ofisini İzmir’e taşıdı. Türkiye, Kıbrıs, Tunus, Romanya, İngiltere, Libya, Bosna Hersek ve Panama gibi ülkelerde mimarlık ve iç mimarlık alanında eserler bıraktı. Saumell, İzmir’deki ofisinde mimarlığının yanı sıra resim çalışmalarına devam ediyor.
Fotoğraflar için

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

EN Hotel’de “Bahara Merhaba” partisi

Chaine des Rotisseurs İzmir Scappi’de

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Arşiv