Tire Kutsan, bölgenin parlayan yıldızı

  • 0
  • 1.100
Yazı Boyutu:

 Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokuluna ek bina olarak yaptırılan Prof. Dr. Refet Saygılı Bloğu törenle açıldı. Açılışa Tire Kaymakamı Hüseyin Ezgi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, önceki rektörlerden Prof. Dr. Refet Saygılı, Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Reşit Uysal, ilçenin devlet erkânı, EÜ senato üyeleri katıldı. Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği açılışa Başbakan Recep T. Erdoğan da yazılı bir mesaj iletti. Eğitime önemli adımlar atılan Tire de kaliteli eğitim isteği vurgulandı.
 
“ALICISI OLMAYAN BİLGİ SATILAMAZ”
 Alıcısı olmayan bilginin satılamayacağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, öğrencilerin meslek yüksekokullarına bakış açısını eleştirdi.  Son üniversite sınavında 51 bin üniversite adayının sıfır puan almasına ilişkin üzüntülerini dile getiren Prof. Dr. Yılmaz, öğrencilerin bir yeri kazanamadıkları için meslek yüksekokullarına yönelmesini doğru bulmadığını ifade etti. Açılış konuşmasında Ege Üniversitesi’nin mutlu sonuçlarından bir tanesine şahit olduklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Üniversiteler gelenekleriyle vardır. Geçmişimizi unutup çalışmayı bırakırsak başarıyı da unutmuş oluruz. EÜ eğitimde kaliteyi hedefleyen ve bunu uluslararası çalışmalarıyla kanıtlayan bir yapıya sahiptir.  Açılan ek bina ve içini doldurduğumuz uygulamalarla eğitimde kalite adına önemli bir adım atmış oluyoruz” dedi.
Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, “Tire’yi Ege Üniversitesi’nin bir parçası olarak görüyoruz. Büyük çabalar sonucunda kurduğumuz bu okul ile Tire’nin eksikliklerini tamamladık ve hedeflerimizi daha ilerlere götürmeye çalışıyoruz. Bu hedefimizde Bayındır, Ödemiş ve Tire ilçelerinin büyüklüğü, sanayisi ve öğrencilerinin fazlalığı bakımından bir üniversiteye kavuşturmaktır” diye belirtti.
Yapılan binanın Tire’ye hizmet vermesinin mutluluğunu dile getiren Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire’nin sıradan bir ilçe olmadığını ve bölgeye yatırımların artması gerektiğini ifade etti.

Ege Üniversitesi’nin eski rektörlerinden olan Prof. Dr. Refet Saygılı, “Adımın verildiği bu bina ile vefa örneği görüyoruz. Eski bir tütün deposu olarak aldığımız bu binanın şimdi ne güzelliklere vesile olduğunu hep birlikte görmekteyiz” dedi.
Tire’ye ve küçük Menderes Ovasına 1994 yılından beri hizmet verdiklerini dile getiren Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Harun Reşit Uysal, “Verdiğimiz hizmetlerle bölgenin parlayan yıldızı olduk. Bu yıldız yeni açılan ek bina ile daha da parlayacak. 4 adet dershane, 1 adet pilot tesis, 3 adet su ürünleri laboratuvarı, 2 adet bilgisayar laboratuarı, 3 adette genel amaçlar için kullanılmak üzere öğrencilerimize yeni binamızda hizmet verilecektir. Tire hayvancılık ve tarım bakımından önemli bir bölgedir. Yaptığımız blok ile bölgenin eksikliklerini tamamlamaya çalışacağız” dedi.
 
“ÇALIŞMALAR BÖLGENİN EKSİKLİKLERİNİ GİDERİYOR”
Bina bünyesinde toplam 1 pilot tesis, 3 su ürünleri programı laboratuarı, 2 bilgisayar laboratuarı, 3 gıda teknolojisi laboratuarı, 1 temizlik odası, 1 kimyasal madde deposu, 3 genel amaçlı laboratuarı, 4 dershane, genel amaçlı depolar ve sığınak ile bölgenin önemli eğitim kurumlarından bir olmasını sağlıyor. Bölge ekonomisinin hayvancılık ve tarıma dayalı olması, tarım sanayisinin artması Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulunun önemini artırıyor. Meslek Yüksekokulunda oluşturulan gıda pilot tesisinin olması bölge de faaliyet gösteren gıda işletmelerinin teknolojik alt yapılarının iyileştirilmesinde önemli rol oynuyor. Ayrıca zenginleştirilmiş gıda laboratuarının bölgenin gıda işletmelerinin kaliteli ürünler vermesine fayda sağlıyor.
Törenden önce Tire’ye kuş bakışı bir görüş açısı sağlayan Toptepe de Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, senato üyeleri, belediye başkanı ve kaymakam ile yemek yenildi. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in yapılan ek binaya katkılarından dolayı Rektör Candeğer Yılmaz Tarafından bir plaket verildi. İZMİR(Ege Ajans/ Ali BAYAT/Akif ULUTAŞ)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv