Tonmeister-Şarkıcı-Besteci’den ilk single

İzmirli şarkıcı- besteci  Yasemin Beydeş’in “Kolay” şarkısı ilk single’ı olarak müzik platformlarında yerini aldı. 

  • 0
  • 2.404
Tonmeister-Şarkıcı-Besteci’den ilk single
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli şarkıcı- besteci  Yasemin Beydeş’in “Kolay” şarkısı ilk single’ı olarak müzik platformlarında yerini aldı.  Karşıyaka Belediyesi’nde tonmeister, Karşıyaka Belediye Orkestrası’nda da vokalistlik yapan, bir yandan da sahne ve beste çalışmalarına devam eden Beydeş de pandemi sürecini kendisine bir fırsat olarak gördü ve beste yaparak değerlendirmeyi sürdürdü. Orkestranın ardından stüdyoya girerek sözü ve müziği kendisine, aranjesi Buğra Celayir’e ait ilk sigle’ını üretti. “Kolay” şarkısında sanatçıya kardeşi Efe Beydeş Back vokal olarak eşlik etti.

Covid 19 nedeniyle müzik açısından çalışma ortamı kalmayınca yılgınlığa düşmek yerine beste çalışmalarına yoğunlaşan sanatçı, müzik yaşamına diğer bestelerini de müzik severlerle buluşturmak için çalışmalar yaparak devam ediyor.

 
YASEMİN BEYDEŞ
"İzmir’de doğan ve müzik hayatına çok küçük yaşlarda başlayan Yasemin Beydeş, Ortaokulda ilk gitarıyla tanıştı ve eğitim hayatı boyunca çok sayıda beste yaptı. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Teknolojileri  Bölümü’nde tamamladı. Sanatçı, üniversiteyi okuduğu yıllarda Fabrika Grubu’nun solistliğini yaptı ve  bestelerini oluşturdu. Kariyerine İzmir’de ara veren Beydeş, 2012 yılında İstanbul’a taşınıp Asmalı Mescit ve Heybeliada’da sahne aldı. Lisans alanında çalışmak için İzmir’e dönen sanatçı  2015 yılında  Karşıyaka Belediyesi’nde tonmeister olarak işe başladı, Karşıyaka Belediye Orkestrası’nda da vokallik yaptı.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv