Torbalı'ya 250 yataklı hastane

  • 0
  • 1.698
Yazı Boyutu:

İzmir’in Torbalı ilçesine yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi’nin yatak sayısı, Sağlık Bakanlığı tarafından 250 olarak belirlendi.  “Yeni Sağlık Sistemi Tanıtımı ve İzmir Yatırımları”  Başlıklı toplantı Ankara’da yapıldı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti İzmir Milletvekilleri tam kadro katıldı. Toplantının ana gündem maddesi İzmir’e yapılacak olan sağlık yatırımları oldu.
 
Torbalı’nın hastane sorunu çözüldü
Torbalı’da İzmir-Aydın karayolu üzerinde, Orman Fidanlığı arazisinde inşa edilecek hastanenin önümüzdeki günlerde temeli atılacak. Hastanenin kapasitesi ise 250 yatak olarak belirlendi.
Yeni Yapılacak Olan Torbalı Devlet Hastanesinde her branştan 24 saat nöbetçi uzman hekim vatandaşa sağlık hizmeti verecek. Sağlık Bakanı Recep Akdağ , yapılan planlamanın Torbalı’nın gelişimi göz önüne alınarak yapıldığını belirterek, Hastanenin yer bulma sürecinde AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığı görevini sürdüren ve hazırlık döneminde büyük gayret gösteren AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Atilla Kaya’ya  Teşekkür  etti.
 
Öte Yandan, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Atilla Kaya, Doğup büyüdüğü ilçenin, örnek bir hastaneye kavuşmasında emeği olduğu için mutluluk duyduğu dile getirirken, hastanenin 250 yatak sayısı ile bölge hastanesi unvanına kavuşması kendisini ayrıca sevindirdiğini dile getirdi.
 
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Kaya, Torbalı Devlet Hastanesinin hayata geçirilme sürecini ise şöyle dile getirdi: “ Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile Torbalı ziyaretinde mevcut hastaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Ziyareti sırasında
Sağlık Bakan Yardımcımız Agah Kafkas’tan hastanemizin 250 yataklı olması ve bölge hastanesi olarak planlanması için destek istemiştik. Aynı isteği İzmirli bakanlarımız ve milletvekillerimize de dile getirdik, Bugün gelinen noktada ise  Torbalı ilçesi istediğini aldı. Ankara’da yapılan toplantı öncesi Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ile  hastanenin nasıl olması gerektiği konusunda görüşmemiz oldu. Toplantı sonrası Bakanımız yeniden görüştük ve Torbalı ilçesine müjde verdi 250 yataklı Torbalı Bölge Hastanesi hepimize hayırlı olsun.”
 
Yeni hastanenin 250 yataklı olmasına ve bölge hastanesi hüviyeti kazanmasına çok sevindiklerini belirten AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmezden, konuyu yakından takip eden İzmirli bakan ve milletvekilleri ile AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Atilla Kaya’ya teşekkür geldi.
 
İki Yılda Tamamlanacak
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, inşaatın iki yıl içerisinde hastanenin hasta kabulüne başlayacak şekilde tamamlanacağını ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv