Turkish Brass Ensemble Sevgililer için çalacak

  • 0
  • 878
Yazı Boyutu:

Turkish Brass Ensemble  Orkestrası bu kez 14 ŞubatDünya Sevgililer Günü nedeniyle, 14 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Kültürparkiçi İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sevgililer için sahne alacak.

Sevgililer Günü’nü, 1800’lü yıllarda Buenos Aires’te o dönem alt sınıf olarak,fakir ve en temel sosyal haklardan bile yararlanamayan insanlar tarafındanyaratılan ve Türkiye’ye de Cumhuriyetimizin ilanı ile oluşan çoksesli müzikgelişimi ile sevilen ve yayılan Tango’nun Arjantin’den Türkiye’ye yolculuğunuanlatan Tango From Argentina to Turkey konseri ile kutlayacak.

LİBRETTO DR.YILMAZ KARAKOYUNLU’DAN
Buenos Aires'den İzmir'e Tango alt başlığını  da taşıyan etkinliğinLibrettosunu eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Dr.YılmazKarakoyunlu yazarken, projenin Genel Sanat Yönetmenliğini İzmir DevletSenfoni Orkestrası eski Müdürü ve Tuba Sanatçısı  Kenan Gökkaya, anlatımve şiirleri Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ seslendirirken, projenin  koordinatörlüğünü ise  Hikmet Çokağır üstlenecek.  İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu SolistSanatçılarından Derya Gönüldaş, İzmir Devlet Opera ve Balesi SolistSanatçılarından Oğuz Çimen ve Sevinç Demirağ solist olarak yeralacak.

PROGRAMDA BİLİNEN VE  EN SEVİLEN ARJANTİN VE TÜRKTANGOLARI VAR
Etkinlikte Carlos Gardel Por una Cabeza , Necip Celal Andel MaziKalbimde Bir Yaradır, Astor Piazzola Liber Tango , FehmiEge Sana Nerden Gönül Verdim , Derya Gönüldaş Aşk Tangosu ,Astor Piazzola Oblivion , Mihriban Koçak Unut, KadriCerrahoğlu Bir Çapkına Yangınım , Necdet Koyutürk Papatya GibisinBeyaz ve İnce , Angel G. Villoldo El Choclo , Necip CelalAndel Sevdim Bir Genç Kadını , Yılmaz  Karakoyunlu İzmir Tangosu , Gerardo M.Rodriguez La Cumparsita  gibiünlü Tangolara yer verilirken, Altango Dans Stüdyosu Tango Sanatçıları OzanFırat ve Dilek Tanyeli koreografilerle Türk ve Arjantin Tangolarında etkinlikteyer alacak. Sevgililer Gününün anlam ve önemine yönelikolarak Valslere, Polkalara, Caz Müziklerine, Aşk Şarkılarına ve  Zeybeklerede yer verilecek.

DÖRT ÜNLÜ TANGO FİLM KARESİ BARKOVİZYONDA
Tango kültürünün bütün dünyaya yayılmasında ve sevilmesinde çok etkin olanAntonio Banderas’ın yer aldığı Take the Lead , Antonio Banderas’ın ve Catherina Zeta Jones’un yer aldığı Zorro Efsanesi ‘TheLegend of Zorro’ , Al Pacino’nun yer aldığı Kadın Kokusu (Scent of aWoman) , Richard Gere  ve  Jennifer Lopez’in yeraldığı Santa Maria  " Shall we dance " filmininunutulmaz  dans sahneleri  barkovizyondan gösterilecek. 

DÜNYA SEVGİLİLER GÜNÜNE ÖZEL ŞİİRLER ULVİ PUĞ TARAFINDANSESLENDİRİLECEK
Ünlü şairlerin Attila İlhan Ben Sana Mecburum, Can Yücel Herşey sendegizli, Nazım Hikmet Karıma Mektup, Necmettin Halil Onan Dur Yolcu,Ahmet Muhip Dıranas Fahriye Abla, Orhan Veli Kanık Kitabe-i Seng-iMezar, Cahit Sıtkı Tarancı Otuzbeş Yaş, Cahit Külebi Hikaye, AhmetArif Hasretinden  Prangalar Eskittim, Ulvi Puğ İzmirli olmak, BedriRahmi Eyüpoğlu Sitem, Onur Şenli Agora Meyhanesi şiirleri MilliKütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ tarafından seslendirilecek.

KONSER HALKA AÇIK VE ÜCRETSİZ
İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından İzmirli Sanatseverlere ücretsiz olaraksunulacak  etkinlik, 14 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Kültürpark içi İsmetİnönü Sanat Merkezi’nde başlayacak.

TurkishBrass Ensemble  Genel Sanat Yönetmeni KenanGökkaya ‘’ İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile Sevgililer Gününeçok özel bir  proje hazırladık. Ülkesini seven, yaşadığı kenti seven,annesini, babasını, eşini, dostunu, havayı, suyu, taşı, toprağı seven, kısacayüreğinde sevgi olan bütün İzmirlileri bu güzel günde bu özel konserimize davetediyor, tüm sevenlerin Sevgililer Günü’nü bu vesile ile kutluyoruz’’ dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv