Türkiye-Güney Kore dostluk köprüsü İzmir Üniversitesi’nde kuruldu

  • 0
  • 1.833
Yazı Boyutu:

Keimyung Üniversitesi’nde bir dönem eğitim alan Nadir Fırat’ın dostluğu, İzmir Üniversitesi’ne ilk değişim öğrencisi Jaewon Lee’yi Güney Kore’den getirdi.
Öğrencilerinin yurtdışında eğitim alması ve yabancı öğrencilerin de eğitimlerinin bir bölümünü Türkiye’de değerlendirmesi amacıyla bugüne kadar pek çok üniversite ile ikili işbirliği ve Erasmus Değişim Anlaşması yapan İzmir Üniversitesi bugünlerde ilk yabancı değişim öğrencisi Jaewon Lee’yi ağırlıyor.
İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Nadir Fırat, bundan yaklaşık bir yıl önce İzmir Üniversitesi’nin işbirliği içinde bulunduğu Keimyung Üniversitesi’ne değişim öğrencisi olarak gitti. Fırat’ın Keimyung Üniversitesi’ndeki eğitimi, yılda yalnızca bir yabancı öğrenciye verilen Güney Kore hükümeti özel bursu ile karşılandı. Fırat’ın eğitimi sırasında kurduğu dostluk ise İzmir Üniversitesi’ne ilk değişim öğrencisini getirdi.
Tercihi İzmir Üniversitesi oldu
Türkiye’de eğitim almayı Fırat ile tanıştıktan sonra düşünmeye başladığını belirten Jaewon Lee, “Nadir’in anlattıklarından etkilendim ve yurtdışında bir eğitim deneyimi yaşayacaksam, Türkiye ve İzmir’in iyi bir tercih olacağını düşündüm” dedi. İzmir Üniversitesi’nde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Lee, İşletme ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden aldığı derslerin kendisine önemli katkısı olacağına inandığını söyledi. Lee’ye İzmir Üniversitesi’ne gelen ilk değişim öğrencisi olmasının anısına Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından bir teşekkür belgesi verildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv