Türkiye’nin ilk Güzel Yazı Bayramı Konak’ta

  • 0
  • 2.612
Yazı Boyutu:

Usta kaligrafi, resim, hat sanatçısı Etem Çalışkan ve kaligraf, hattat Ömer Faruk Dere, Konak Belediyesi’nin düzenlediği Türkiye’nin ilk Güzel Yazı Bayramı’nda İzmirli miniklere yazı sanatını öğretti.
 
Konak Belediyesi, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Güzel Yazı Bayramı’nda Usta kaligrafi, resim, hat sanatçısı Etem Çalışkan ve kaligraf, hattat Ömer Faruk Dere’yi çocuklarla buluşturdu. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın armağan ettiği güzel yazı defterleri, hokka, mürekkep, özel yazı kalemleri ve çeşitli malzemelerle hat sanatını uygulayan çocuklar, Fuar Evlendirme Dairesi’nin bahçesinde yazının ustalarıyla birlikte çalıştı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, üç gün sürecek Güzel Yazı Bayramı’nın ilk gününde sanatçılarla ve çocuklarla bir araya geldi. Konak ilçesindeki okullarda öğrenim gören ve Konak Belediyesi semt merkezlerinde kurslara katılan öğrencilerin güzel yazıdaki hünerlerin sergilediği bayramda, Başkan Tartan da çocuklarla birlikte yazı yazdı. Etem Çalışkan’la yeni bir imza için denemeler yapan Başkan Tartan şöyle konuştu:
“Güzel Yazı Bayramı İzmir’e çok yakışır diye düşündük ve bunu sizler için gerçekleştirdik. Bugün öğrendiğiniz her şey size yaşamınız boyunca katkı sağlayacak. Güzel yazı yazmak insanın kendisini en iyi ifade etme yollarındandır. Kendisini iyi ifade eden insan geleceğe de güvenle bakar.”
 
Atatürk’ün resimlerini ve imzasını başarıyla uygulayan ve bu yönüyle tüm Türkiye’de tanınan Etem Çalışkan, yılların deneyimini çocuklarla paylaştı. Türkiye’de ilk kez Güzel Yazı Bayramı yapıldığını ve bunun herkes için bir şans olduğunu vurgulayan sanatçı, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Güzel yazı her şeyden önce güzel ahlak demektir. Beş bin yıl önce yazı bulundu ve insanlık tarihi başladı. Ondan öncesi karanlık, bilinmiyor ama güzel yazı aydınlık demektir; yazı kutsaldır.”
Güzel yazı sanatının önemli temsilcilerinden Ömer Faruk Dere ise önce çocuklara güzel yazı araçlarının nasıl kullanılacağını anlattı. Daha sonra uygulamaya alfabeden başlayan Dere, minik ellerin güzel yazı yazdığını görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv