TÜRKÜLERDE KADIN BULUŞMASI…

  • 0
  • 741
Yazı Boyutu:

Karşıyakalı kadınlar bu kez türkülerde hayat bulan kadın öykülerinden derlenen “Türkülerde Kadınlar” konserinde buluştu. Karşıyaka Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından verilen konser Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Koro şefliğini Vildan Turan Akıncı’nın yaptığı Türk Halk Müziği korosu halk müziğinin sevilen ezgilerinden oluşan repertuarıyla müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Salonu dolduran izleyiciler, Türkiye’nin kültürel mozağini buluşturan bir konsere tanıklık ederken Kütahya, Burdur, Karadeniz, Azerbaycan, Diyarbakır, Kırşehir, Erzurum ve Rumeli türkülerini koro ile birlikte söyledi.
Zaman zaman halayların  çekildiği, coşkunun ise ikiye katlandığı gecede TRT sanatçısı Makbule Kaya da sürpriz sanatçı olarak sahne aldı.

Koro şefi Vildan Turan Akıncı, türkülerde konuların büyük çoğunluğunun kadın üzerine kurulu olmasının kadının toplumdaki yüzdesinin ve değerinin göstergesi olduğunu söyledi ve bu etkinliğin düzenlenmesinin de büyük anlam taşıdığını ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv