Uluslararası İzmir Film Festivali Başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ve Konak Belediyesinin katkıları ile Asitem tarafından düzenlenen, Türkiye'nin ilk ve tek ana akım vizyon filmleri festivali on altı noktada düzenlenen açık hava film gösterimleri ile başladı. Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi festivalde yarışan filmler bir kez daha halkla buluşuyor.

  • 0
  • 983
Uluslararası İzmir Film Festivali Başladı.
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

13-17 Eylül tarihleri arasında İzmir’in dört bir köşesinde açık hava film gösterimleri devam edecek olan, Uluslararası İzmir Film Festivali'ne oy yağıyor. Sinemadan ve sanattan uzak kaldığımız uzun bir aradan sonra festivaline kavuşan ana akım vizyon filmleri, Türkiye'nin ilk ve tek halk tarafından oylanan film festivali olma özelliğini de sürdürüyor. 

Yedinci sanat olarak bilinen sinemanın halkın her kesimine ulaşması için büyük bir şans olan Uluslararası İzmir Film Festivali'nde, her yıl olduğu gibi bu yıl da kazananlar noter onaylı halk oylamasıyla belirleniyor. 

Festivale Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü'nden destek
Sektörün bugüne kadar olan açığını kapatan, vizyon filmleri temalı ve halk tarafından oylanan bir festivalin birçok kesim tarafından heyecanla karşılanması, ASİTEM / Sinema Televizyoncular Meslek Birliği'nin çabalarını haklı bir gurur kaynağına dönüştürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleri ile düzenlenen festivalin oylama sonucu bu yıl da heyecanla bekleniyor. 

Geçtiğimiz yıllarda Ayla, Müslüm, 7. Koğuştaki Mucize gibi filmlerin ödül aldığı festivalde  son iki yıldır diziler, dijital dizi ve filmlerde yarışıyor. Bu yılda Eltilerin Savaşı, Sen Hiç Ateş  Böceği Gördün mü? Nasipse Olur, Aykut Enişte, Kağıttan Hayatlar, Kin gibi filmler aday olurken tv dizileri ve dijital dizilerde de pek çok iddialı yapım halk oylaması ile yarışıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hızlı, Cesur ve Güçlüyüz

Wyndham Grand İzmir Özdilek'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Can Bonomo'dan albüm lansman turnesi

Sevgililer Günü'ne özel

Sevgililer Gününe özel konser

Kadınlara, Sevgililer Günü Hediyesi..

Arşiv