Uykusuzluk çeken, haber programı izlemesin

  • 0
  • 1.096
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Toplum Sağlığı doktorlarından uzman Dr. Ramazan Taner Özkara, “Uykusuzluk ve uyku bozukluğu” konulu konferans  verdi, çarpıcı uyarılarda bulundu. Dr. Özkara, “Eğer uykusuzluk çekmek istemiyorsanız, televizyonlardaki haber tartışma programlarını ve korku filmlerini kesinlikle izlemeyin” dedi.
Güzelbahçe Toplum Sağlığı doktorlarından uzman Dr. Ramazan Taner Özkara, Güzelbahçe Belediyesi'nin organize ettiği konferansta, vatandaşlara uyku bozukluğu hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Ülkemizde her üç kişiden birinde uyku bozukluğu bulunduğu söyleyen Dr. Özkara, yaklaşık 85 çeşit uyku hastalığı olduğunu belirtti. Uyku bozukluğunun insanlarda yaşam kalitesinin azalmasına, sağlığın bozulmasına ve trafik ile iş kazalarına neden olduğunu kaydeden Dr. Özkara
“Eğer uykusuz kalmak istemiyorsanız, kesinlikle haber tartışma programlarını ve korku filmlerini izlemeyin” diye uyarıda bulundu.
 
UYKUSUZLUK ÇEKENLER BUNLARI YAPMASIN
Dr. Özkara, uykusuzluk çekenlere yapmaları gerekenleri şöyle sıraladı:
“Uyku hissetmeden yatağa gitmeyin. Eğer 20 dakikadan sonra uykuya dalamadıysanız yataktan çıkın. Rahatlamanızı sağlayacak ılık banyo yapın veya  kitap okuyun. Her sabah aynı saatte kalkın. Düzenli olarak tüm gece uykusuna sahip olmaya çalışın. Şekerleme yapmaktan kaçının. Yemek ve ilaçlarınızı düzenli alın. Yatağınızı sadece uyku ve cinsel aktivite amacıyla kullanın. Öğle yemeğinden sonra kafein almayın. Yatma zamanından 6 saat öncesinde alkollü içeceklerden kaçının. Yatma zamanından önce sigara içmeyin. Yatağa aç girmeyin. Yatma zamanından 6 saat öncesinde egzersizden kaçının. Yatak odanızı sessiz, karanlık,hafif serin duruma getirin.”
Uyku bozukluklarının kardiyovasküler sonuçları olduğunu da kaydeden Dr. Özkara,
“ Uyku bozukluğu hipertansiyon, kalp hastalığı, kalp yetmezliği ve ani ölümlere neden olabilir” diye konuştu.
Konferans sonunda Dr. Özkara'ye çiçek veren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise “Geceleri ben de uyuyamıyorum.  Belediye kaynaklarımızın yetersizliği, olur olmaz şikayetler ve sürekli olarak müfettişlerin soruşturma açması beni uykusuz bırakıyor” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv