Uyuşturucu ve Silahlanmaya Karşı Omuz Omuza

  • 0
  • 1.539
Yazı Boyutu:

Bornova Rotary Kulübü ülke genelinde gün geçtikçe artan uyuşturucu ve silah kullanımının zararları hakkında bilgiler vererek, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla “Uyuşturucu ve silahlanmaya karşı omuz omuza” konulu bir panel düzenledi. Bornova Rotary Kulübü Başkanı Halil Kalaycıoğlu “Toplumumuzda uyuşturucu gibi kötü alışkanlıkların ve silahlanmanın, önce o kişiyi yozlaştıracağını dolayısıyla toplum için tehlike baş gösterebileceğini unutmamanız gerekir” dedi.
 
Kalaycıoğlu yaptığı konuşmada Roteryenlerin içinde yaşadıkları topluma hizmet için etkin biçimde çalıştıklarını belirterek, her meslek grubundan üyelerin oluşturduğu Rotary Kulüplerinin amacının “sosyal sorumluluk” bilinciyle hareket etmek olduğunu kaydetti. Rotary’nin hizmet İdealinin “Daha iyi bir dünya, daha iyi bir toplum” olduğunun altını çizen Kalaycıoğlu, “Dünyanın her yerinde bir çok insan, çeşitli sorunlarla iç içe yaşamlarını sürdürmektedir. Suçlar, doğal afetler, göçler, ekonomik yetersizlik, ergenlik dönemi sorunları, uyuşturucu bağımlılığı, cehalet, barınma ve beslenme yetersizliği, ırk, kültür ve dinsel nedenlere dayanan çatışmalar. Bu sorunlar yalnızca bireyi değil tüm toplumu etkilemektedir. Eğitimsizlik ve çözümsüzlük ise, düzen tanımayan, gergin insan gruplarını doğurmaktadır. Kuşku yok ki, her insan, içinde yaşadığı toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesine, kendisinin ve diğer kişilerin yüz yüze bulundukları sorunların çözümüne katkı sağlamak ister. Ancak  bilgisizlik, beceri eksikliği, deneyimsizlik ve birlikte çalışma erdeminden yoksunluk, insanların elini kolunu bağlar. Ülkemizi ise, gelişmiş ülkelerle kıyasladığımızda bazı yönlerden  daha çok  çalışmaya  gayret etmemiz gerektiğini  görürken…   Gençlerimizin bir çok ülke gençlerine göre daha çalışkan, daha verimli, daha ahlaklı ve iyi bir yurt sever olduğunu görmek bizleri  ayrıca mutlu etmektedir” diye konuştu.
 
Panel İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Gaziemir Belediyesi, Bornova Rotary Kulübü, Bornova Rotaract Kulübü ve Umut Vakfı işbirliğinde gerçekleştirildi. Gaziemir İl Genel Meclis üyesi ve Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Yusuf Vangöl tarafından yönetilen panelde; İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Demirbaş, “ Bireysel Silahlanma ve Su甠 konusunda, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nden  Emniyet Amiri  ve aynı zamanda,  Narkotik Uzmanı Mustafa Yücel,“ Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları” konusunda bilgiler verdi.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Arşiv